on

Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet

16 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inainte de construirea unei case, viitorii beneficiari ar trebui sa cunoasca nu doar cantitatea si calitatea materialelor folosite pentru aceasta, ci si felul in care locuinta va reusi sa devina si eficienta din punct de vedere termic. De aceea, termoizolatia este un aspect foarte important de avut in vedere, precum si alegerea sistemelor de incalzire, climatizare si ventilatie.

Tocmai de aceea, este recomandat ca viitorii proprietari sa analizeze cu atentie, inainte de achizitionare, solutiile destinate confortului termic din interiorul casei. In acest sens, este util de stiut ca 80% dintre nevoile energetice ale gospodăriilor sunt generate de incalzirea acestora si de prepararea apei calde. Acelasi procent ar putea aparea si in dreptul economiilor facute intr-o locuinta in cazul utilizarii unor sisteme pe baza de energie solara, in timp ce economii de pana la 30% ar putea fi facute cu ajutorul unor sisteme de incalzire si racire din clasa energetică A+.

CITESTE SI: Centrala in condensare: cum o alegi pe cea potrivita locuintei tale

In spiritul ideii de economisire a energiei, Hoval, producator de top de solutii destinate incalzirii, climatizarii si ventilatiei locuintei, ne-a furnizat un set de sfaturi pentru persoanele care se afla in cautarea unor astfel de solutii complete pentru locuinta lor.

1. Cauta variante care permit utilizarea energiei solare

Soarele reprezinta o sursa de energie libera si complet inofensiva din punctul de vedere al impactului de mediu, care poate contribui la obtinerea unei cantitati de pana la 75% din apa calda necesara intr-o gospodarie. Aceasta inseamna ca sistemele pe baza de energie solara pot fi utilizate pentru aproximativ 270 de zile pe an. In plus, colectoarele moderne sunt usor de integrat in cadrul constructiei, dar in acelasi timp robuste si foarte eficiente.

2. Alege sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie

Sistemele de incalzire care utilizeaza energie regenerabila reprezinta o tendinta constanta a tehnologiilor actuale. Acestea pot fi combinate cu gaze naturale sau cu alte surse conventionale. Sistemele sunt ideal de utilizat, mai ales daca in apropierea locuintei exista posibilitatea procurarii de combustibil din surse regenerabile.

3. Ventilatia casei este foarte importanta

Ventilatia este o modalitate sigura de a introduce aer proaspat in casa, fara a deschide ferestrele. Astfel, se vor putea face economii importante cu energia pe durata sezonului rece, dar, in acelasi timp, aerul din locuinta va fi purificat, prin filtrarea particulelor nocive. In plus, sistemele de ventilatie asigura un flux continuu de aer proaspat in incaperi si, in plus, regleaza nivelul umiditatii si elimina mirosurile neplacute.

4. Solutiile de sistem sunt recomandate

Cererea pentru sistemele de incalzire care pot utiliza mai mult de o sursa de energie a cunoscut o crestere substantiala in ultimii ani. Cu toate acestea, performantele si functionarea optime sunt garantate numai in conditiile in care componentele acestora functioneaza perfect.

5. Verificarea conditiilor de garantie si service este esentiala

Alegerea unui sistem se face pentru o perioada indelungata, de aceea este importanta asigurarea functionarii fara probleme a acestuia prin stabilirea cu exactitate a conditiilor de garantie si service.

Pentru cei interesati, Hoval propune trei astfel de solutii complete, adaptate mai multor tipuri de nevoi si conditii. Astfel, doritorii pot opta intre:

Sistemul Blue

 • potrivit pentru casele racordate la gaz
 • utilizeaza energia gazului si a soarelui
 • este disponibil in doua versiuni: Blue si Blue+
 • incadrat in clasele energetice A+ si A++
 • poate fi utilizat pentru incalzire, apa calda menajera si ventilatie
 • sistemul cuprinde: cazan UltraGas, boiler MultiVal, panou solar UltraSol, ventilatie cu recuperare de caldura HomeVent si regulator TopTronic E (care utilizeaza prognoza meteo online)

Sistemul Green

 • potrivit pentru casele cu posibilitatea de a realiza foraje
 • incadrat in clasa energetice A+++
 • utilizeaza energia solului, a apelor freatice si a soarelui
 • poate fi utilizat pentru: racire pasiva, incalzire, apa calda menajera si ventilatie
 • sistemul cuprinde: pompa de caldura sol-apa Thermalia, boiler cu doua schimbatoare de caldura MultiVal, panou solar UltraSol, ventilatie cu recuperare de caldura HomeVent si regulator TopTronic E (care utilizeaza prognoza meteo online)

Sistemul Cool green

 • potrivit pentru toate zonele geografice
 • utilizeaza energia din mediul inconjurator
 • incadrat in clasa energetica A++
 • poate fi utilizat pentru: racire, incalzire, apa calda menajera si ventilatie
 • sistemul cuprinde: pompa de caldura aer-apa Belaria Compact SRM (4-16), ventilatie cu recuperare de caldura HomeVent si regulator TopTronic E (care utilizeaza prognoza meteo online)

Daca vrei sa afli mai multe despre eficienta sistemelor complete de la Hoval, iti recomandam sa vizitezi site-ul www.hoval.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum? Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum?
Ce tip de cazan in condensatie alegem? Eficienta inegalabila si cele mai reduse emisii de noxe Ce tip de cazan in condensatie alegem? Eficienta inegalabila si cele mai reduse emisii de noxe
Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi? Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi?
Alegerea sursei de incalzire electrica: aeroterme, convectoare sau panouri radiante? Alegerea sursei de incalzire electrica: aeroterme, convectoare sau panouri radiante?
Recuperarea caldurii: metoda inventiva propusa de un forumist Recuperarea caldurii: metoda inventiva propusa de un forumist
Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb

Vezi mai multe articole