Cele mai proaste investitii imobiliare

02 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

„Hotelul Damnat“ din Coreea de Nord este plasat de analisti pe primul loc in clasamentul afacerilor nerentabile de pe piata mondiala de real estate. Chiar daca anii de boom de care s-au bucurat unele piete de real estate au adus castiguri uriase investitorilor, nu toti cei care au pariat pe acest sector au avut de castigat.
 
(+) Click pentru a mari
Desi oficialii nord-coreeni au investit echivalentul a 2% din PIB-ul tarii in “Hotelul Damnat”, nu se cunoaste nici macar cate camere va avea in cele din urma cladirea Foto: afp
 
Vestile negative legate de pietele imobiliare curg fara incetare, iar proprietarii de case asteapta cu sufletul la gura sa vada pana unde se va ajunge. Analisti sustin insa ca pierderile sectorului pentru urmatorii doi ani nu vor fi suficiente pentru a sterge castigurile realizate in anii de boom imobiliar de pana acum.
 
Cu toate acestea, nu toti investitorii din sectorul imobiliar sunt atat de norocosi. Publicatia britanica “Times” a realizat un clasament al celor mai proaste investitii imobiliare din istorie, iar in cazul lor pierderile sunt aproape irecuperabile.
Guvernul nord-coreean se straduieste de ani de zile sa finalizeze constructia Hotelului Ryugyong sau cum este cunoscut acum, “Hotelul Damnat”.
 
Cladirea in forma de piramida localizata in centrul cartierului Pyongyang a fost conceputa ca un simbol al guvernarii comuniste, insa constructia a fost oprita in repetate randuri din lipsa de fonduri. Coreea de Nord a investit deja 750 milioane de dolari in hotel, adica echivalentul a 2% din PIB-ul tarii. Insa mai are nevoie de inca 330 milioane de dolari. Pana la finalizare insa nu s-a facut cunoscut nici macar cate camere va avea hotelul sau cati turisti sunt asteptati.
 
Pe locul al doilea se afla britanicii care si-au cumparat locuinte in faimoasa Costa del Sol. Visul unei case pe malul Marii Mediterane s-a transformat in cosmar odata cu prabusirea sectorului de real-estate spaniol. Preturile caselor au scazut cu 65% in ultimul an, iar constructiile nu mai inainteaza in ritmul ametitor de dinainte. Cei mai nefericiti britanici s-au trezit ca sunt proprietarii unor case nefinalizate pe care nici macar nu le pot vinde la un pret derizoriu.
 
Cel mai mare mall are doar 20 de magazine
 
„Cultura de mall” a dat nastere unui adevarat val de constructii de centre comerciale care de care mai grandioase, mai spatioase si mai neobisnuite. Cel mai mare mall din lume a intrat acum pe lista celor mai proaste investitii imobiliare.
Centrul gigantic, situat in Donguan, China, a fost inaugurat in 2005, dar proprietarii constructiei care a costat milioane de dolari nu au reusit sa convinga decat 20 firme sa-si deschida aici magazine.
 
750
 
-         milioane de dolari a investit guvernul nord-coreean in “Hotelul Damnat”, a carui constructie a fost oprita in repetate randuri din lipsa de bani
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imobiliarele din Romania si Bulgaria, o tinta tot mai atractiva pentru investitorii rusi Imobiliarele din Romania si Bulgaria, o tinta tot mai atractiva pentru investitorii rusi
Pentru prima data in ultimii trei ani, apartamentele din Capitala s-au ieftinit Pentru prima data in ultimii trei ani, apartamentele din Capitala s-au ieftinit
Investitiile straine pe piata imobiliara, «maruntisuri de periferie» Investitiile straine pe piata imobiliara, «maruntisuri de periferie»
Bucuresti, mai scump ca Berlin Bucuresti, mai scump ca Berlin
Cum sa te pregatesti pentru renovarea locuintei Cum sa te pregatesti pentru renovarea locuintei
Locuinte sub 1.000 de euro/mp, numai la periferie Locuinte sub 1.000 de euro/mp, numai la periferie

Vezi mai multe articole