on

Saint-Gobain se implica alaturi de asociatia Habitat for Humanity Romania in constructia centrului comunitar de la Buftea

08 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Saint-Gobain continua parteneriatul cu asociatia Habitat for Humanity Romania pentru constructia centrului comunitar eficient energetic de la Buftea, destinat copiilor defavorizati din comunitatea locala. Peste 40 de voluntari Saint-Gobain au fost prezenti vineri, 5 iulie, pe santierul faptelor bune, implicandu-se activ in realizarea proiectului.

Totodata, Saint-Gobain Romania a furnizat materialele de constructie din gamele ISOVER, Rigips si Weber necesare acestui proiect, al carui scop principal este prevenirea absenteismului scolar si imbunatatirea performantei scolare a beneficiarilor.

Constructia centrului comunitar a inceput in 2017 si se va finaliza pana la sfarsitul acestui an, peste 200 de copii din familii vulnerabile urmand sa beneficieze de educatie de calitate, hrana, consiliere vocationala si psihologica. Pe langa sprijin social si educational, proiectul este menit sa incurajeze comunitatea locala sa se implice in activitatile centrului. 

Parteneriatul cu Habitat for Humanity Romania a devenit deja o traditie pentru noi, colaborarea noastra debutand inca din 2007 si consolidandu-se considerabil de-a lungul anilor. Fie ca vorbim despre Casa Mihail, proiectul de la Vizuresti sau despre acest centru comunitar de la Buftea, in Habitat for Humanity am gasit intotdeauna un partener de incredere, alaturi de care putem sprijini dezvoltarea comunitatilor locale, in acord cu viziunea si valorile Fundatiei Saint-Gobain”, a declarat Ovidiu Pascutiu, Director General al Grupului Saint-Gobain in Romania.

Ne dorim ca centrul comunitar pe care il construim in Buftea sa aiba un impact profund asupra vietii comunitatii defavorizate, sa ii ajute pe copii sa mearga cu placere la scoala, sa obtina note mai bune si sa se dezvolte intelectual si emotional. Totodata, ne bucuram pentru parteneriatul nostru trainic, atat Fundatia Saint-Gobain cat si organizatia Habitat for Humanity impartasind aceleasi valori de implicare sociala”, spune Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania. 

Prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives, infiintata in anul 2008, Grupul se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor in mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 41,8 miliarde de euro in 2018, Saint-Gobain opereaza in 67 de tari si are peste 180.000 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Saint-Gobain, vizitati www.saint-gobain.com si accesati contul de Twitter @saintgobain. In Romania,  Saint-Gobain  detine  noua activitati (Saint-Gobain Abrasives, Brodrene Dahl, Saint-Gobain Building Glass, Pietta Glass Working, Saint-Gobain Sekurit, Saint-Gobain ISOVER,  Saint-Gobain  PAM,  Saint-Gobain Rigips si Saint-Gobain Weber), cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 14 situri industriale situate in Baicoi, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea precara. De 23 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii cu venituri mici, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de prevenire si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34.000 de voluntari internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 88.500 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.habitat.ro
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea casei, 21% din venituri - 07 Aprilie 2009 Intretinerea casei, 21% din venituri - 07 Aprilie 2009
Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro
CAMEX  Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti CAMEX Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti
Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual
O casa in afara tarii este mai ieftina, iar procedura de cumparare nu este dificila O casa in afara tarii este mai ieftina, iar procedura de cumparare nu este dificila
Ce economii la factura de incalzire va aduc termopanele si polistirenul - 17 februarie 2010 Ce economii la factura de incalzire va aduc termopanele si polistirenul - 17 februarie 2010

Vezi mai multe articole