on

Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof

08 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De mult timp, Google nu mai este doar un motor de cautare pe internet si un furnizor de servicii de posta electronica. Printre multele proiecte pe care le dezvolta aceasta companie se numara si Google Sunroof, o aplicatie care te ajuta in alegerea si dimensionarea corecta a panourilor solare.

Google stie de cat soare are parte acoperisul casei tale, intr-un an calendaristic. In functie de aceasta informatie, Google Sunroof poate sa estimeze cantitatea de energie solara care va ajunge la acoperisul casei. Apoi, in functie de cantitatea de energie electrica pe care o consumi, conform facturilor, Google Sunroof iti estimeaza suprafata de panouri solare de care ai nevoie pentru a obtine energia electrica de care casa ta are nevoie, cati bani vei economisi prin montarea panourilor solare si in cat timp iti vei amortiza investitia.

Momentan, proiectul Google Sunroof poate face aceste calcule pentru cateva orase din Statele Unite ale Americii, dar curand va fi disponibila pentru orice colt al lumii cuprins in hartile Google. Mai multe detalii despre proiect, aici.

Cum ti se pare ideea celor de la Google? Ai folosi aplicatia Sunroof pentru a-ti dimensiona si estima investitia in panouri solare?

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Geo

16 octombrie, 10:27

normal ca merita si abia astept sa fie disponibila si in Europe

Tymy

21 septembrie, 00:07

Evident ca merita, energia solara e viitorul si merita !!

Alte articole

Prize inteligente – Control de la Distanta Prize inteligente – Control de la Distanta
6 avantaje pe care le obtii locuind intr-o casa inteligenta 6 avantaje pe care le obtii locuind intr-o casa inteligenta
Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair) Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair)
Cele mai noi 5 gadget-uri pentru casa inteligenta Cele mai noi 5 gadget-uri pentru casa inteligenta
Controlul automatizat al casei Controlul automatizat al casei
Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa

Vezi mai multe articole