Chiriile caselor de lux, printre cele mai mari din Europa

23 martie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O vila in Aviatorilor sau Dorobanti poate aduce proprietarului un venit anual de peste 100.000 de euro
 
Chirii pentru apartamente dambovitene comparabile cu cele de pe cheiurile Senei. Aceasta este realitatea inedita de aici, de la Portile Orientului. Pe segmentul imobilelor noi, de lux, BucureÅŸtiul continua sa fie ÅŸi in 2007 una dintre cele mai scumpe capitale europene.
 
Date din piata arata ca in Capitala se inregistreaza chirii care depaÅŸesc 8.000 de euro pe luna. Aceste sume sunt platite in general pentru vile situate in parte de nord a oraÅŸului, dar ÅŸi pentru apartamente de tip penthouse. Un studiu recent al specialiÅŸtilor companiei CB Richard Ellis evidentia ca nivelul chiriilor pentru imobilele de lux a ramas constant ridicat, fapt datorat in special scaderii ofertei pe acest segment de piata.
 
Specific Romaniei, chiria nu include plata utilitatilor
 
Andreea Andrei, director de comunicare in cadrul Esop Consulting, arata ca, in VarÅŸovia, chiria lunara a unui apartament luxos, situat intr-o locatie de prestigiu a oraÅŸului, variaza intre 1.800 ÅŸi 2.000 de euro. In Primaverii insa, chiriile unor apartamente similare pot fi chiar ÅŸi de trei ori mai mari. Unde gasim chirii apropiate de cele bucureÅŸtene? La Paris, spun reprezentantii Esop, care precizeaza ca un imobil cu cinci camere, dintr-o zona buna a capitalei franceze, poate costa 8.000 de euro pe luna. Oana Faca, directorul departamentului inchirieri rezidentiale al Esop Consulting, afirma ca cele mai cautate locuinte de lux sunt spatiile cu 2-3 dormitoare. „Clientii predominanti pe acest segment sunt expatii angajati in diverse companii multinationale, dar ÅŸi cei din diverse institutii ÅŸi misiuni diplomatice", precizeaza Oana Faca. Ea spune totodata ca, „spre deosebire de practicile din alte tari, in Romania, de regula, chiria exprimata nu include utilitatile aferente spatiului. Acestea se platesc separat de catre chiriaÅŸ. In cazul in care proprietarul unui spatiu este persoana juridica, la chirie se adauga TVA". O alta nota particulara a pietei imobiliare autohtone este ÅŸi faptul ca, pentru a putea deduce utilitatile aferente unui apartament inchiriat, trebuie ca acestea sa fie refacturate de proprietar.
 
Care este oferta de lux a Capitalei
 
Casele de lux au reprezentat varful de lance al fazei de pionierat a imobiliarului romanesc. DeÅŸi se construiesc in continuare, inca din 2005 dezvoltatorii au inceput sa se axeze pe locuintele destinate clasei medii superioare. Zona de lux a ramas apanajul constructorilor autohtoni, care au achizitionat din timp terenuri in locatii deosebite din zona de centru sau nord. Zonele consacrate pentru astfel de proiecte sunt considerate a fi Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti sau Floreasca. Pentru a face fata concurentei de pe piata, elemente precum dressingurile, camerele spatioase ÅŸi luminoase, precum ÅŸi finisajele deosebite sunt deja elemente care intra in oferta standard.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

670 de apartamente construite la Bucuresti de o companie estoniana 670 de apartamente construite la Bucuresti de o companie estoniana
Top 5 aspecte pentru pavajul curtii Top 5 aspecte pentru pavajul curtii
Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor
Comitetul Asociatiei decide daca administratorul isi poate exercita functia Comitetul Asociatiei decide daca administratorul isi poate exercita functia
Rowenta Smart Force Cyclonic - curatenie la puterea tech  Rowenta Smart Force Cyclonic - curatenie la puterea tech
Romanii prind gustul bailor Romanii prind gustul bailor

Vezi mai multe articole