Cum poti transforma un apartament cu 5.000 de euro

09 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Priveste orice limitare ca pe o oportunitate de a fi creativ
 
Putin poate fi, intr-adevar, frumos, cred designerii de top ai lumii
 
Toate manualele si cataloagele de design interior sunt pline de teorii pe marginea decorarii in functie de buget. Unii sunt de parere ca, daca ai disponibili 5.000 de euro, trebuie sa-i cheltuiesti pe toti pe o singura piesa superba pana cand iti vei permite urmatoarea piesa superba si tot asa. O alta teorie spune ca micile lucruri necostisitoare dau tot farmecul unei case. Magazinele de mobila ieftina sunt pline de astfel de obiecte. In sfarsit, la oricare dintre teorii te-ai opri, in practica se dovedeste ca nu este deloc usor sa redecorezi un apartament cu doar 5.000 de euro, dar designerii insista ca decorarea unei case nu trebuie sa coste neaparat o avere pentru a arata spectaculos.
 
Pentru a demonstra acest lucru, cativa dintre cei mai renumiti decoratori ai lumii au fost provocati de echipa unei publicatii de specialitate sa dea proba practica. Pe principiul “Un bun decorator este mult mai mult decat un bun cumparator”, Elissa Cullman s-a limitat la a merge pe stilul clasic, confortabil al unei incaperi. „In fond, cu totii avem nevoie de aceleasi lucruri”, spune ea: un pat si doua noptiere in dormitor, o canapea in living-room si un loc unde sa te relaxezi cu o bautura. Diferenta o face stiinta de a imbina culori si materiale”.
 
 Charles Allem crede ca „multi gresesc cand se tem de culoare in spatiile restranse. Dar culoarea este cea mai putin costisitoare cale de a transforma o camera. In rest, va puteti salva o parte semnificativa din buget rezolvand singuri unele treburi, precum vopsitul peretilor sau cusutul diverselor materiale. Sfatul meu este sa faci fiecare alegere in parte cu mare grija si sa cheltuiesti banii cu o precizie chirurgicala”. Solutia concreta a lui Allem - recapitonarea unei canapele vechi, pe care te tot gandesti sa o arunci, alegerea unor draperii noi, cu printuri spectaculoase si a unor perne din catifea, multicolore. Exista multe lucruri minunate la preturi incredibile.
 
Lampile sunt, de asemenea, obiectele care pot completa un look stylish intr-o locuinta”. Thomas Britt spune ca totul in decorarea unei locuinte, mai ales atunci cand suntem constransi de un buget fix, tine de echilibrul intre proportii, forme si design. Culoarea, insa, are mereu rolul decisiv. Peretii arata minunat vopsiti in corai, rosu chinezesc, negru sau verde. Podeaua – alb sau negru, cateva picturi sau desene bune pe pereti si lumina bine pusa. In fond, ai putea sa privesti orice limitare ca pe o oportunitate de a fi creativ”.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gealan furnizeaza ferestre pentru Cartierul Solar Gealan furnizeaza ferestre pentru Cartierul Solar
Randamentele din imobiliare au scazut brusc Randamentele din imobiliare au scazut brusc
Criza nu s-a resimtit la vanzarile de mobila - 3 DECEMBRIE 2008 Criza nu s-a resimtit la vanzarile de mobila - 3 DECEMBRIE 2008
GRABA Calare pe 29.000 de dosare pe Legea 10 GRABA Calare pe 29.000 de dosare pe Legea 10
camine camine
Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor

Vezi mai multe articole