Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti

03 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aproximativ 8% dintre cei care inchiriaza apartamente in Ploiesti sint bucuresteni care fie lucreaza in acest oras, fie fac naveta la Bucuresti.
Cei mai multi bucuresteni care stau cu chirie in Ploiesti sint detasati de catre companiile pentru care lucreaza si care desfasoara activitati in Ploiesti sau in apropierea orasului. Dar sint si persoane care lucreaza in Bucuresti si prefera sa locuiasca cu chirie in Ploiesti. „Avem si bucuresteni care prefera sa inchirieze apartamente in orasul nostru, desi lucreaza in Capitala, pentru ca sint mai ieftine. Prefera sa plateasca un abonament la tren si o chirie mai mica“, ne-a spus Florin Secareanu, consilier imobiliar in cadrul agentiei imobiliare Mardaf.
Majoritatea chiriasilor proveniti din Bucuresti sint reprezentati de salariatii diferitelor companii care au lucrari in Ploiesti. „Avem clienti, mari companii din Capitala, care desfasoara activitati la noi in oras. Companiile inchiriaza pentru salariatii lor apartamente de lux. Datorita pretului mai mic la acest segment de apartamente fata de Capitala, companiile prefera sa inchirieze apartamente pentru salariati in Ploiesti, chiar daca lucrarile se desfasoara undeva intre Bucuresti si Ploiesti. Piata chiriilor de lux este mai mica in Ploiesti decit cea din Bucuresti“, sustine agentia imobiliara Equinox. Apartamentele de lux in Ploiesti sint situate in general ultracentral, respectiv zona Piata Mihai Viteazul - Posta. Potrivit Equinox, chiria minima pentru un astfel de apartament este de 700 de euro pe luna. In functie de dotari, chiria poate ajunge la mai multe mii de euro pe luna.
Nu toti chiriasii au norocul sa fie rasfatati de catre companiile pentru care lucreaza. Multi trebuie sa isi caute singuri. „Clientii din Capitala care inchiriaza apartamente in Ploiesti au venituri medii. Daca ar avea venituri mai mari, nu ar mai face naveta cu trenul, ci si-ar inchiria apartamente in Bucuresti“, a amintit Florin Secareanu, adaugind ca acestia reprezinta cam 8%. O locuinta la bloc in Ploiesti poate fi inchiriata incepind cu 150 de euro pe luna. „Preturile minime de inchiriere pentru o zona centrala variaza intre 150 si 400 de euro pe luna. In functie de dotari, pretul poate urca considerabil“, a precizat Florin Secareanu. Chiria minima pentru apartamentele din blocurile de cartier in orasul lui Caragiale variaza intre 150 si 250 de euro. „Pentru 250 de euro se poate inchiria si un apartament cu trei camere, sa zicem in zona Malu Rosu, 9 Mai, dar apartamentele la acest pret nu vor avea prea multe dotari“, a mai spus Florin Secareanu. Sint si bucuresteni care achizitioneaza locuinte. „Acestia cumpara apartamente in Ploiesti doar in cazul in care sint detasati permanent cu munca“, ne-a spus Eliza Dragomir, administratorul Navida Imobiliare.
Preturi de Ploiesti
Potrivit agentiei Navida Imobiliare, o garsoniera situata ultracentral, in Ploiesti, costa aproximativ 50.000 de euro, iar un apartament cu doua camere variaza intre 70.000 si 75.000 de euro. Garsonierele si apartamentele cu doua camere in zone centrale costa aproximativ 32.000-33.000 de euro, respectiv 60.000-65.000 de euro. In cartiere, o garsoniera poate fi cumparata cu 25.000-28.000 de euro, iar apartamentul cu doua camere costa aproximativ 40.000-45.000 de euro.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prima Casa de 80.000 euro? Vezi ce spun managerii din imobiliare si constructii - 05 ianuarie 2010 Prima Casa de 80.000 euro? Vezi ce spun managerii din imobiliare si constructii - 05 ianuarie 2010
Apartamente de lux in Baneasa Apartamente de lux in Baneasa
Wienerberger planifica sa isi extinda afacerea cu caramida in Romania Wienerberger planifica sa isi extinda afacerea cu caramida in Romania
La gura semineului... ecologic La gura semineului... ecologic
Credite Credite
Harta preturilor cerute pe apartamente in Bucuresti - 14 Martie 2009 Harta preturilor cerute pe apartamente in Bucuresti - 14 Martie 2009

Vezi mai multe articole