on

Noul cazan in condensatie UltraGas® (1550) – perfect pentru spatii extrem de restranse

29 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hoval  isi extinde gama superioara a legendarei sale serii de cazane in condensatie pe gaz, care ofera incalzire confortabila inegalabila pentru complexe mari de cladiri si sisteme centralizate de incalzire. Cazanul in condensatie UltraGas® este extrem de eficient, cu emisii reduse, folosind in acelasi timp mai putin de jumatate din spatiul pardoselii fata de alte cazane situate in aceeasi gama de puteri.
 
Hoval UltraGas® se afla intr-o clasa proprie. Datorita nivelurilor sale optime de eficienta, acest cazan in condensatie reduce consumul si creste eficienta sistemelor de incalzire. O gama larga de puteri ofera avantaje notabile pentru o dimensionare eficienta care reduce consumul de gaz. Gama de cazane in condensatie UltraGas®, incepand de la 15 kW, a fost extinsa pentru a include si cazane de 1550 kW. Toate aplicatiile, de la case unifamiliale, pana la centre de incalzire locale si districtuale, pot fi implementate acum cu aceasta gama de cazane in condensatie de ultima generatie.
 
Cerinte de spatiu extrem de reduse - doar 3,3 m2
 
Datorita designului sau special, noul cazan de 1550 kW are nevoie de mai putin de jumatate din spatiul echipamentelor standard de pe piata. Constructia care se bazeaza pe amplasarea verticala a schimbatorului de caldura verticala reduce mult spatiul necesar. Pe langa conceptul schimbatorului de caldura, constructia generala a cazanului economiseste spatiu si permite o integrare hidraulica simpla. UltraGas® (1550) - 1550 mm latime, 2152 mm adancime si 2547 inaltime - este deosebit de usor de instalat si de pozitionat in spatii restranse. Spatiul economisit poate fi utilizat de obicei pentru alte echipamente sau rezervat pentru extinderea viitoare.
 
Tehnologia de condensare pentru eficienta maxima
 
Desi cazanul in condensatie UltraGas® (1550) are dimensiuni constructive reduse, devine un urias atunci cand este vorba de performante si eficienta.
 
In gama de operare de mare putere, piata se orienteaza acum catre cazanele in condensatie - spre tehnologia de condensare, care este deja de mult timp varful de lance al brandului Hoval”, spune Günther Köb, Product Manager Hoval. Potrivit domnului Günther  Köb, „Cererea pentru cazane cu schimbatoare de caldura cu eficienta ridicata in gama de mari puteri, care necesita spatiu redus, este deosebit de mare pentru proiectele care vizeaza extinderea capacitatilor termice existente, de exemplu." Acesta este motivul pentru care designul compact al UltraGas® face o diferenta notabila.
 
Cel mai nou si mai puternic cazan UltraGas® isi atinge eficienta impresionanta datorita tehnologiei de ardere de ultima generatie si conceptului, precum si a constructiei schimbatorului de caldura.
 
Arzator modulant premix (cu preamestec) peste 1000 kW
 
 
Arzatorul premix modulant asigura un nivel ridicat de eficienta si emisii reduse de poluanti pe intregul domeniu de operare. Unitatea premix-ventilator genereaza un amestec combustibil omogen de gaz / aer si, prin urmare, optim. Cantitatea poate fi ajustata cu precizie prin intermediul vitezei ventilatorului si modulata la necesarul de caldura. Arzatorul parcurge intervalul de modulare de la 328 la 1550 kW continuu si impiedica pornirile si opririle dese, acestea generand consumuri de energie si emisii crescute. Trebuie avut in vedere si consumul de energie al ventilatorului care se reduce cu viteza.
 
Arzatorul Ultraclean® arde amestecul combustibil gaz / aer in conditii optime, obtinandu-se emisii minime pentru produsii de ardere poluanti. De asemenea, este silentios.
 
In aplicatiile practice, cazanul arata ce poate face cu adevarat
 
In timp ce eficienta cazanului este verificata intotdeauna in conditii ideale pe bancul de testare, cazanul arata ce poate face cu adevarat in aplicatiile reale. Cat de bine poate suporta diferite cerinte de performanta? Cum se comporta cu debitul fluctuant? Sau cu schimbarea temperaturilor de retur?
 
Calitatea si clasa UltraGas® pot raspunde la aceste intrebari. Nivelul ridicat de modulare pe de o parte, si continutul ridicat de apa din schimbatorul de caldura, pe de alta parte, fac posibile abordari ale celor mai diverse situatii practice.
 
UltraGas® impresioneaza prin adaptabilitatea la multiplele fluctuatii de solicitari termice, prin posibilitatea de modulare foarte mare a arzatorului si controlului inteligent al sistemului TopTronic® E, care monitorizeaza si controleaza, in mod permanent, toti parametri pentru optimizarea functionarii. UltraGas® poate fi integrat si in sisteme de automatizare a cladirilor folosind interfete TopTronic® E.
 
Continutul ridicat de apa actioneaza ca un stocator pentru a gestiona debitele si temperaturile de retur. Aceasta ofera numeroase avantaje: sisteme hidraulice mai simple, consum de energie mai mic si procese de pornire / oprire mai putine.
 
 
Fiabilitate si o durata lunga de viata
 
Pe langa toate datele de performanta, fiabilitatea, securitatea investitiilor si operatiunile de service sunt beneficii importante pentru utilizatorii profesionisti si nu numai.
 
Hoval este partenerul perfect pentru a indeplini aceste standarde. Exista o multime de servicii si pachete din care operatorii pot alege, pentru a gasi solutia potrivita pentru fiecare sistem si cerinta. Portofoliul variaza de la punerea in functiune pana la intretinerea si extinderea garantiei. Acestea sunt toate masuri care va protejeaza investitia, permit functionarea optima si fac costurile sa fie  usor de calculat si tinute sub control. In ceea ce priveste intretinerea, simplitatea si timpi redusi alocati acestora deosebesc UltraGas® de echipamente similare, acestea putand fi realizate extrem de simplu. O singura persoana poate deschide arzatorul cu doar cateva miscari, facand schimbatorul de caldura accesibil pentru curatare. Acest lucru economiseste timp si bani pentru o operare sigura, pe termen lung.
 
Incepand de acum, Hoval UltraGas® (1550) poate fi livrat ca un singur cazan. Acesta va fi disponibil si in varianta  cazan in condensatie dublu (capacitate termica 3100kW)  incepand cu primavara anului 2020.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010 Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010
1,4 milioane de apartamente au nevoie urgent de reabilitare termica - 01 Iunie 2009 1,4 milioane de apartamente au nevoie urgent de reabilitare termica - 01 Iunie 2009
constructori constructori
Casa gata in 25 de zile Casa gata in 25 de zile
Primul targ imobiliar virtual: Stai acasa, iti bei cafeaua si vorbesti pe chat cu dezvoltatorii! Cum ti se pare? Primul targ imobiliar virtual: Stai acasa, iti bei cafeaua si vorbesti pe chat cu dezvoltatorii! Cum ti se pare?
Facturile la intretinere, neplatite de zece ani Facturile la intretinere, neplatite de zece ani

Vezi mai multe articole