Combina frigorifica

Combina frigorifica

02 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucataria moderna este plina de electrocasnice mai mici sau mai mari, pe care le folosim mai des sau mai rar. Prajitor de paine, sandwich maker, storcator de fructe, cafetiera, cuptor cu microunde, aragaz, nu lipsesc din nicio bucatarie bine dotata, chiar daca pe multe dintre ele nu le folosim chiar zilnic. Dar aparatul electrocasnic din bucataria noastra fara de care chiar nu putem trai, nici macar cand suntem plecati de acasa, este batranul frigider, modern metamorfozat in contemporana combina frigorifica.
 
Pentru ca unii oameni fac adesea confuzii, facem din start precizarea ca la combina frigorifica cele doua parti componente sunt dispuse in felul urmator: frigiderul in partea de sus, congelatorul in partea de jos. Motivul este simplu si logic: usa frigiderului o deschidem de mai multe ori intr-o zi si ar fi incomod sa ne aplecam de fiecare data, din congelator luam alimente mult mai rar. In general, inaltimea combinei frigorifice variaza intre 150 si 200 centimetri, iar volumul intre 200 si 400 litri.
 
Pentru ca o astfel de achizitie o faci pentru cel putin 5 ani, iata ce este bine sa ai in vedere atunci cand te decizi in favoarea unui model de combina frigorifica. In primul rand, clasa de eficienta energetica. Astazi, aproape toate combinele frigorifice din oferta retailerilor de electrocasnice sunt din clasele energetice B, A si A+. Trebuie sa stii ca un aparat din clasa energetica B are un consum energetic cu aproape 30% mai mare decat al unuia din clasa A. Un alt factor de luat in calcul il reprezinta autonomia fara curent. Aceasta variaza de la 10 pana la 20 de ore si se refera la timpul in care temperatura din interiorul combinei creste peste temperatura-prag de alterare a alimentelor. Numarul de compresoare este si el important daca doresti sa decuplezi congelatorul combinei si sa lasi in functiune doar frigiderul. Pentru aceasta operatiune ai nevoie de 2 compresoare.
 
Pentru confortul tau, deosebit de importante sunt functiile si facilitatile suplimentare oferite de o combina. Alege una care are sistem de racire NO FROST atat pentru frigider, cat si pentru congelator, plus functie de dezghetare automata, filtru antibacterian (impiedica formarea mucegaiului pe alimente), filtru impotriva mirosurilor, sistem de avertizare sonora in caz ca ai uitat usa frigiderului deschisa. Un aspect de care oamenii nu tin cont in alegerea combinei frigorifice il reprezinta clasa climatica. Aceasta se refera la limitele de temperatura in care aparatul functioneaza in parametri optimi. Clasele climatice sunt: SN de la + 10 oC pana la + 32 oC; N de la + 16 oC pana la + 32 oC; ST de la + 18 oC pana la + 38 oC; T de la + 18 oC pana la + 43 oC. Pentru Romania sunt recomandate combinele frigorifice din clasa climatica N.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Masina de gatit Masina de gatit
Cum se curata frigiderul Cum se curata frigiderul
5 electrocasnice care nu trebuie sa-ti lipseasca cand te muti in casa noua 5 electrocasnice care nu trebuie sa-ti lipseasca cand te muti in casa noua
Inamicii masinii de spalat Inamicii masinii de spalat
Ghid de cumparare a masinii de spalat vase Ghid de cumparare a masinii de spalat vase
Sucurile naturale – tezaur nutritiv Sucurile naturale – tezaur nutritiv

Vezi mai multe articole