Casa din fibra de carbon

Casa din fibra de carbon

23 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Case elastice...

Experienta a demonstrat ca o locuinta flexibila este aceea care se aproprie cel mai mult de forma unei banale cutii realizata din materiale usor de pus in opera. Dar, oricat de ingenioase ar fi solutiile aplicate, o astfel de casa ramane in limitele conventionalului.
Tiparele au fost sparte, nu demult, de proiectul inedit al unei locuinte, care a constituit punctul de atractie al Bienalei de Arhitectura de la Venetia.
Este vorba, nici mai mult, nici mai putin, de un sferoid, o viziune absolut originala prin conceptul de locuire, prin metodele de constructie si care a primit, inca din 2002, girul multor specialisti de marca, din toata lumea. Constructia va fi una independenta de mediul inconjurator, dar se va adapta nevoilor de lucru si relaxare ale indivizilor si familiilor.
Casa sferica si elastica nu se mai supune configurarii traditionale dictate de materialele de constructie si de structurile conventionale. Nu mai exista o diferentiere vizibila intre tavan, pardoseala si pereti. Acestea, formand un invelis continuu, devin o … "piele" relizata dintr-un material plastic transparent, care imbraca un schelet structural, fabricat din fibra de carbon.
Aceasta compozitie a invelisului face ca vara sa se inlature efectul de sera din spatiu interior, iar in sezonul rece, pierderile de caldura sa fie foarte reduse.
La capitolul coloristic, aceasta casa se comporta ca un… cameleon. O folie electrocromatica, aplicata peste suprafata de material plastic si controlata printr-un sistem electric, permite modificarea culorilor fatadei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Stadionul National din Beijing Stadionul National din Beijing
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas
Vopseaua pentru creta Vopseaua pentru creta
Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume
Diferenta dintre o ”cladire sculpturala” si folosirea sculpturii in arhitectura Diferenta dintre o ”cladire sculpturala” si folosirea sculpturii in arhitectura
Gradina pe acoperis cu polistirenul Austrotherm Gradina pe acoperis cu polistirenul Austrotherm

Vezi mai multe articole