Culoarea anului 2012

06 februarie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tangerine Tango, PANTONE® 17-1463, o combinatie de cuvinte care te face sa te gandesti la dans si mandarine, este culoarea vedeta a anului 2012. PANTONE, autoritatea globala in domeniul standardelor profesionale de culoare din industria
culoarea anului 2012
modei si a culorilor in general, a anuntat portocaliul mandarina ca fiind culoarea anului 2012. Versatila, fiindca este atat dinamica si vesela, cat si calda si rafinata, nuanta poate fi intalnita (aratand foarte bine!) peste tot: in natura, in designul interior, moda, produse si grafica.
 
Fiind o culoare optimista si cu efecte energizante, Tangerine Tango poate fi folosita cu succes in spatiul in care locuiesti, conform regulii proportiilor 60-30-10. Daca nu ai indeajuns de mult curaj incat sa iti vopsesti peretii, poti opta pentru cei 30%, care reprezinta elementele vizuale care vor capta, in mod cert, atentia. In cazul in care vrei ca schimbarea sa nu fie radicala, poti alege doar accente decorative, acei 10% care iti vor garanta un ambient vibrant.
 
Tangerine Tango este o nuanta ce nu trece usor neobservata, atat din cauza apropierii de zona de vizibilitate maxima a spectrului luminos, cat si din cauza impactului psihologic pe care il au asupra noastra culorile de baza ce o compun. Folosita pentru detalii, in vecinatatea culorilor inchise, creeaza un sentiment de intimitate si siguranta, avand acelasi efect ca o lumanare sau un foc in semineu. Pe zone largi, si alaturata unor culori deschise, inspira pofta de viata, veselie si dinamism.
 
“Sofisticat dar, in acelasi timp, dramatic si seducator, Tangerine Tango e un portocaliu cu foarte multa profunzime. Amintind de vibratia unui apus de soare, Tangerine Tango imbina vitalitatea si puterea rosului cu lumina si caldura galbenului, pentru a da nastere unei nuante cu o prezenta puternica, care emana caldura si energie”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al companiei Pantone Color Institute®.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parcul Herastrau Parcul Herastrau
Palatul Cotroceni Palatul Cotroceni
Design indian intr-un apartament romanesc Design indian intr-un apartament romanesc
Manastirea Mihai Voda Manastirea Mihai Voda
Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana
Pamant, apa si aer... Mercedes Pamant, apa si aer... Mercedes

Vezi mai multe articole