Criza economica a adus preturile imobilelor din Capitala la nivelul din 2007

12 noiembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Criza economica a adus preturile imobilelor din Capitala la nivelul din 2007
 
Criza de pe piata imobiliara a adus preturile locuintelor din Capitala la nivelul anului trecut si este de asteptat ca procesul de scadere sa continue, sustine managerul general al siteului imobiliar AnunturiParticulari.ro, Silvia Vilceanu.
Potrivit reprezentantilor AnunturiParticulari.ro. preturile locuintelor au atins "minime record", iar un apartament cu doua camere intr-o zona buna, confort 1, cu imbunatatiri poate fi gasit si la un pret de 80.000 de euro. Totodata, o garsoniera confort I a atins pragul de 60.000 de euro in zone considerate bune din Bucuresti.
 
Scaderi semnificative ale preturilor sunt inregistrate si in cazul apartamentelor cu 2, 3 sau 4 camere. Potrivit monitorizarii anunturiparticulari.ro cu 80.000 euro se poate achizitiona un apartament de doua camere, cu 90.000 euro unul de trei camere, iar apartamentele cu patru camere din cartiere precum Rahova si Berceni sunt evaluate la 110.000 euro.
 
"De la inceputul anului preturile imobilelor au scazut direct proportional cu cresterile din 2006 - 2007. Scaderea preturilor este vazuta drept o consecinta directa a crizei economice, instabilitatea acestora datorandu-se diminuarii cererii solvabile de pe piata, mai ales in urma inaspririi conditiilor de creditare. Criteriul dominant al variatiei preturilor ramane insa locatia imobilului, urmata de dotarile si imbunatatirile aferente", mai spun reprezentantii AnunturiParticulari.ro.
 
In luna octombrie a acestui an volumul imobilelor scoase la vanzare de catre proprietari, continua trendul ascendent. Numarul ofertelor imobiliare se mentine ridicat, atat fata de luna ianuarie 2008, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut. In octombrie 2007 au fost scoase la vanzare mai putin de 1.000 de apartamente cu 2 camere, in timp ce in octombrie 2008 au fost peste 1.200.
 
"Desi exista oferte foarte tentante pe piata, preturile medii solicitate initial de proprietari au scazut ponderat. In luna octombrie 2008, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a fost sub 68.000 euro, la 2 camere aproape 106.000 euro, iar pentru 3 si 4 camere, pretul mediu a fost de 146.000 respectiv 200.000 euro. In perioada urmatoare, odata cu intrarea pe piata a apartamentelor noi, ne putem astepta la o corectie mult mai dura a preturilor imobilelor", este de parere Silvia Vilceanu.
 
Statistica AnunturiParticulari.ro are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.
 
AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. Potrivit reprezentantilor companiei, Anunturi Particulari monitorizeaza zilnic intre 500 si 4.000 de anunturi imobiliare publicate de particulari, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro
Open Call pentru artisti! Inscrie-te in proiectul Fusion Arts! Open Call pentru artisti! Inscrie-te in proiectul Fusion Arts!
Marii retaileri europeni vor profit Marii retaileri europeni vor profit
PiatraOnline devine partener în cadrul Asociației Clubului Roman de Mobila (ACRM) PiatraOnline devine partener în cadrul Asociației Clubului Roman de Mobila (ACRM)
Prima scadere de pret la locuintele noi Prima scadere de pret la locuintele noi
BenQ lanseaza modelul LU950 BlueCore BenQ lanseaza modelul LU950 BlueCore

Vezi mai multe articole