Stagnarea vanzarilor de locuinte urca ofertele pentru imobile de inchiriat cu 45%

23 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stagnarea vanzarilor de locuinte urca ofertele pentru imobile de inchiriat cu 45%
 
Numarul ofertelor pentru imobilele de inchiriat a crescut cu pana la 45% in luna septembrie, fata de luna precedenta, cresterea avand la baza stagnarea vanzarilor de locuinte, arata ultimul raport al AnunturiParticulari.ro.
Potrivit raportului, chiriile s-au mentinut la un nivel constant inca de la inceputul anului piata fiind stabilizata de o crestere uniforma a cererii. Astfel, in luna septembrie, proprietarii de apartamente din Bucuresti au scos la inchiriat cu 45% mai multe apartamente cu trei camere fata de luna august si cu 33% mai multe apartamente cu doua camere.
 
Recordul pentru cele mai multe oferte publicate il inregistreaza ofertele de inchiriere pentru apartamentele cu patru camere, al caror numar a crescut cu nu mai putin de 63% fata de luna august. Tot in luna septembrie, proprietarii au scos spre inchiriere cu 19% mai multe garsoniere.
 
Potrivit AnunturiParticulari.ro, in decursul unui an de zile - din septembrie 2007 pana in septembrie 2008 – numarul ofertelor de inchiriere a crescut cu 52% pentru apartamentele cu doua camere si cu 28% pentru garsoniere. Cresteri de peste 66% au inregistrat ofertele pentru apartamentele cu trei camere, procentul record de 73% fiind detinut de apartamentele cu patru camere.
 
"Cresterea numarului ofertelor nu a determinat variatii mari in ceea ce priveste preturile. Stagnarea procesului de creditare si fluctuatiile foarte mari ale dobanzilor au determinat o reorientare a cererii pentru apartamentele de inchiriat in detrimentul achizitionarii. De aceea, cresterea ofertei a venit in intampinarea unei cereri ascendente pe piata inchirierilor.
 
Fata de perioada similara a anului trecut, chiriile garsonierelor s-au majorat cu 2,25% si cu 10% pentru apartamentele cu 2 camere. De asemenea, chiriile apartamentelor cu 3 camere au crescut cu 13%, iar in cazul celor cu 4 camere cu 7%", sustine managerul companiei Silvia Vilceanu.
 
Aceasta mai spune ca in comparatie cu ianuarie 2008, luna septembrie nu indica modificari esentiale, preturile garsonierelor si apartamentelor de 2 camere majorandu-se cu 5% si cu 6% pentru apartamentele cu 4 camere. Cresteri insesizabile au inregistrat apartamentele de 3 camere, procentul acestora nedepasind pragul de 0,5%.
 
Potrivit raportului, valoarea chiriilor variaza foarte mult in functie de dotari si imbunatatiri, dar mai ales in functie de locatie. Consultantii mai spun ca in general, zonele cu infrastructura si transport in comun slab dezvoltate sunt cele mai putin cautate si in consecinta chiriile solicitate sunt mult mai mici.
 
"In momentul de fata asistam la un fenomen de stabilizare a pietei, uniformizarea preturilor reprezentand o consecinta a exploziei ofertelor imobiliare. Aceasta stagnare reprezinta un avantaj atat pentru proprietari cat si pentru persoanele interesate sa inchirieze un apartament sau o garsoniera in perioada urmatoare", adauga managerul AnunturiParticulari.ro.
 
Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari.
 
AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.
 
Potrivit reprezentantilor companiei, Anunturi Particulari monitorizeaza zilnic intre 500 si 4.000 de anunturi imobiliare publicate de particulari, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

ANRE estimeaza ieftinirea gazelor pentru consumatori - 17 Martie 2009 ANRE estimeaza ieftinirea gazelor pentru consumatori - 17 Martie 2009
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri
studenti studenti
Ministerul Mediului vrea sa eficientizeze consumul de energie si combustibil - 04 Mai 2009 Ministerul Mediului vrea sa eficientizeze consumul de energie si combustibil - 04 Mai 2009
Teama de blocaj duce la un razboi al promotiilor la case Teama de blocaj duce la un razboi al promotiilor la case
PIATRAONLINE incheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 24 milioane lei si continua planul de dezvoltare a business-ului și în 2018 PIATRAONLINE incheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 24 milioane lei si continua planul de dezvoltare a business-ului și în 2018

Vezi mai multe articole