Criza forteaza investitorii sa-si scoata la vanzare apartamentele - 20 Februarie 2009

20 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Criza forteaza investitorii sa-si scoata la vanzare apartamentele
20 Februarie 2009
 
Dupa ce in luna octombrie 2008, un investitor canadian anunta ca scoate la vanzare peste 900 de apartamente noi, cu o valoare de 160 milioane euro, ieri investitorul norvegian Romania Invest si-a lansat oficial o organizatie de vanzari pentru cele 800 de apartamente pe care le-a achizitionat in sapte ansambluri rezidentiale din Capitala.
In ultimii doi ani, Romania Invest a cumparat aproximativ 800 de apartamente in sapte proiecte rezidentiale: German Residenz (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (cartierul Vitan), Planorma (str. Doamna Ghica), Blue Tower (dezvoltat de Copper Beach pe str. Fabrica de Gheata), Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence (sos. Pipera-Tunari).
 
Intr-o perioada in care vanzarile de locuinte stagneaza si tot mai multi dezvoltatori reduc preturile sau ofera diverse stimulente precum locuri de parcare si bucatarii gratis, Romania Invest si-a creat o organizatie speciala de vanzari, Be Igloo. Aceasta este condusa de Nimrod Zvik, fostul directorul de marketing al subsidiarei BSG in Romania, Seven Hills si responsabil, in ultimii doi ani, pentru proiectul West Park.
 
In cele 800 de apartamente, compania norvegiana a investit aproximativ 85 milioane de euro, insa acum portofoliul sau depaseste 115 milioane de euro, conform raportului de evaluare realizat de consultantul imobiliar King Sturge.
 
„Din cele 800 de apartamente pe care le oferim spre vanzare, 80 sunt deja finalizate, astfel incat cumparatorul final poate vedea exact pe ce da banii. Avem preturi competitive si nu suntem mai scumpi decat dezvoltatorii”, a declarat Bjorn Hauge, Country Manager pentru Romania Invest.
 
Pentru locuintele din proiectul Residenz, amplasat in o zona Chitila, investitorul a lansat un pret de pornire de 127.752 euro plus TVA, pentru apartamentele cu trei camere. In pret nu sunt incluse locul de parcare si spatiile de depozitare. Cele mai ieftine apartamente sunt in ansamblul Blue Tower, unde preturile pornesc de la 63.040 euro plus TVA, pentru garsoniere.
 
„Nu am cumparat apartamente de lux, ci ne-am concentrat pe cele destinate oamenilor cu veniturii medii. Ca modalitati de plata, am incheiat recent un parteneriat cu Bank of Cyprus, banca finantatoare a companiei si putem personaliza oferta in functie de fiecare client”, a spus Bjorn Hauge, care crede ca preturile apartamentelor vor ramane la nivelul actual, fara mari fluctuatii.
 
De vanzarile locuintelor se va ocupa exclusiv organizatia Be Igloo, iar reprezentantul acesteia, Nimrod Zvik, afirma ca nu este exclusa nici varianta inchirierii temporare, cu posibilitate de achizitie ulterioara.
 
Modelul Be Igloo este asemanator celui lansat in toamna anului trecut de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, director executiv al companiei Benevo. Topolinski a investit 25 milioane de euro in achizitia a 900 de apartamente in diverse stadii de constructie, pentru unele fiind platit doar avansul. Pentru vanzare locuintelor, investitorul a deschis un showroom, sub brandul Benevo - the Homes Store, amplasat in cladirea America House, din zona Piata Victoriei.
 
Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. Fondata initial de 400 de investitori norvegieni, compania numara in prezent peste 500 de persoane fizice si juridice.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lotus Cismigiu - stil de viata contemporan in inima orasului vechi Lotus Cismigiu - stil de viata contemporan in inima orasului vechi
Centrala de dupa scumpiri Centrala de dupa scumpiri
Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare
Depanero extinde oferta de servicii in zona de mobilitate electrica si energie verde Depanero extinde oferta de servicii in zona de mobilitate electrica si energie verde
Economistii americani vorbesc de sfarsitul crizei locuintelor: Buffett sugereaza investitia in case Economistii americani vorbesc de sfarsitul crizei locuintelor: Buffett sugereaza investitia in case
BenQ lanseaza EW277HDR, un monitor dedicat pasionatilor de divertisment BenQ lanseaza EW277HDR, un monitor dedicat pasionatilor de divertisment

Vezi mai multe articole