Criza taie cu 30% preturile caselor de vacanta - 12 Mai 2009

12 mai, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Criza a redus cu pana la 30% preturile locuintelor de vacanta, dar chiar si cu aceasta ieftinire nu exista cumparatori, potrivit datelor furnizate de dezvoltatorii imobiliari si ai agentiilor de turism.
"In anii trecuti, vindeam si cate 20 de apartamente de vacanta pe Costa del Sol romanilor. De cand s-a facut simtita criza si in Romania, cu toate ca preturile au scazut cu 20-25%, nu am vandut niciun apartament. Oamenii asteapta sa vada daca preturile vor mai scadea", a declarat citat de NewsIn, managerul pentru Romania al dezvoltatorului imobiliar spaniol Promaga, Matyas Iosif.
 
Potrivit acestuia, o casa de vacanta pe Costa del Sol, cu o suprafata de 200 de metri patrati, aflata in apropierea plajei, costa aproximativ 210.000 de euro. Preturile sunt mai mici pentru locuintele de vacanta din Brazilia, unde un apartament de 80 de metri patrata costa circa 55.000 de euro, fara TVA.
Romanii nu au renuntat sa cumpere locuinte de vacanta doar in Spania, ci si in Bulgaria. "Am auzit ca romanii ar mai cumpara case de vacanta in Bulgaria, la Balcik, insa noi nu am vandut aproape nimic", a declarat un reprezentant al agentiei imobiliare Remax Bulgaria.
El a precizat ca preturile locuintelor de vacanta din Bulgaria s-a redus ca urmare a revinderii proprietatilor de catre cei care nu-si mai pot achita ratele.
 
"Acum doi trei ani, englezii investeau masiv in achizitionarea de case de vacanta la Nisipurile de Aur. Acum se retrag de pe piata, ceea ce determina o scadere accentuata a preturilor", a explicat reprezentantul Remax Bulgaria.
 
Nici locuintele de vacanta din tara nu au scapat de scaderi ale preturilor. "Acelasi apartament care anul acesta costa circa 70.000 de euro, fara TVA, se vindea anul trecut cu 80.000-85.000 de euro, fara TVA. Preturile au scazut cu circa 25-30%, insa de cumparat nu prea mai cumpara nimeni. Pana anul trecut vindeam in perioada iunie-august si o locuinta de vacanta pe zi. Anul acesta abia daca vindem 2-3 pe luna", a precizat managerul de marketing al agentiei imobiliare Mervani, Flavius Bulei.
 
Criza a taiat si din preturile locuintelor de vacanta de pe litoral. Astfel, o garsoniera de aproximativ 18 metri patrati in Costinesti se vinde in acest an cu circa 20.000 de euro, cu circa 6.000 de euro mai putin fata de anul trecut. "In 2008 pe aceeasi garsoniera de 18 metri patrati se cerea circa 26.000 de euro. Acum pretul a scazut cu circa 20%, insa si clientii sunt mai putini", a declarat managerul de proiect al dezvoltatorului Trend Imobiliar, Ion Ciurea.
 
Sursa: Wall Street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Colectorul anticalcar de la Tefal, arma ta secreta pentru sesiuni rapide de calcat Colectorul anticalcar de la Tefal, arma ta secreta pentru sesiuni rapide de calcat
Televizoare incepand de la 299 lei pentru clientii Flanco prin programul Rabla pentru electrocasnice Televizoare incepand de la 299 lei pentru clientii Flanco prin programul Rabla pentru electrocasnice
Apartamente mai ieftine cu 35% Apartamente mai ieftine cu 35%
Importanta sunetului in 2020: Cum ne-a ajutat muzica sa ramanem optimisti intr-un an dificil Importanta sunetului in 2020: Cum ne-a ajutat muzica sa ramanem optimisti intr-un an dificil
Investitiile in imobiliare au franat in ultimul semestru - 03 Februarie 2009 Investitiile in imobiliare au franat in ultimul semestru - 03 Februarie 2009
Irlandezii de la Black Pearl au 20 mil. euro pentru constructia a 500 de apartamente - 25 Februarie 2009 Irlandezii de la Black Pearl au 20 mil. euro pentru constructia a 500 de apartamente - 25 Februarie 2009

Vezi mai multe articole