trafalet alb tinut de o femeie

Cum alegi trafaletul

16 decembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-un articol trecut am discutat despre cum calculezi cantitatea de vopsea de care ai nevoie atunci cand zugravesti apartamentul. Dar, pentru aceasta activitate ai nevoie nu doar de vopsea, ci si de ustensila cu care aplici vopseaua pe perete. Adica de trafalet. Dar cum il alegi?

In primul rand, alegerea trafaletului depinde in mare masura de proiectul pe care-l ai. Exista diferite tipuri de trafalet, in functie de materialul care acopera rola. Astfel, tipul de trafalet pe care-l vei folosi depinde de tipul de material din care este realizat zidul ce urmeaza a fi zugravit.

Rola trafaletului poate fi acoperita cu fibre naturale sau sintetice, de diferite lungimi.

Alege rola a carei fibra are lungimea de 0,65 centimetri atunci cand zugravesti suprafete netede si fine, precum pereti sau tavane acoperite si finisate cu un glet fin.

Un trafalet cu rola acoperita cu peri de 0,95 centimetri lungime este ideal pentru zugravirea unor pereti cu textura neteda.

In cazul in care zidul este din beton sau zugravesti un perete din ipsos, este recomandat sa alegi o rola ale carei fibre sunt ceva mai lungi, de aproximativ 1,3 centimetri.

Iar rola cu peri lungi de aproximativ 1,9 centimetri o alegi atunci cand zugravesti suprafete rugoase, aspre, nefinisate, cu multe neregularitati.

Altfel spus, cu cat suprafata este mai fina, cu atat perii rolei trebuie sa fie mai scurti.

In ceea ce priveste lungimea rolei, iti recomanda ca pentru zugravirea tavanului sa folosesti o rola mai mica si mai usoara, cu lungimea nu mai mare de 22 centimetri.

Spor la zugravit!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Flexibilitatea de lucru pe santier: un vis transformat in realitate de gama XR FLEXVOLT de la DeWalt Flexibilitatea de lucru pe santier: un vis transformat in realitate de gama XR FLEXVOLT de la DeWalt
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco
10 unelte care nu ar trebui sa lipseasca din casa ta 10 unelte care nu ar trebui sa lipseasca din casa ta
Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta
Compresoarele de aer: la ce ne ajuta? Compresoarele de aer: la ce ne ajuta?
Generalitati despre bormasini, burghie si holzsuruburi Generalitati despre bormasini, burghie si holzsuruburi

Vezi mai multe articole