Cum luati ajutorul de incalzire

09 octombrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De ajutorul pentru incalzirea locuintei beneficiaza familiile si persoanele singure, care utilizeaza energie termica furnizata in sistem centralizat, gaze naturale, lemne, carbuni si combustibil petrolier. Acest program se desfasoara in perioada noiembrie 2007 - martie 2008.
 
Ajutorul de incalzire se acorda proprietarilor locuintelor sau chiriasilor pe baza de cerere, insotita de documente justificative privind componenta familiei si veniturile nete medii lunare ale membrilor acesteia.
 
Pentru lunile noiembrie si decembrie 2007 limita maxima de venit in functie de care se atribuie ajutorul financiar este de 500 de lei. Pentru ianuarie-martie 2008 aceasta creste la 615 lei.
 
In cazul incalzirii cu energie termica, compensarea procentuala a valorii efective a facturii in sezonul rece se realizeaza astfel:
 
- noiembrie-decembrie 2007 - intre 10% (pentru cei care au venituri intre 440-500 lei) si 90% (pentru cei cu venituri de pana la 125 de lei);
- ianuarie-martie 2008 - intre 10% (pentru cei ale caror venituri se incadreaza intre 540,1 si 615 lei) si 90% (pentru cei care au pana la 155 de lei).
 
In cazul incalzirii cu gaze naturale, familiile si persoanele singure cu venituri reduse beneficiaza de un ajutor lunar dupa cum urmeaza:
 
- noiembrie-decembrie 2007 - de la 17 lei (pentru cei ale caror venituri se situeaza intre 440,1 - 500 lei) si 233 de lei (pentru cei care au pana la 125 de lei);
- ianuarie-martie 2008 - de la 17 lei (pentru cei care au intre 540,1 - 615 lei) si 233 de lei (pentru cei cu venituri de pana la 155 de lei).
 
Pentru incalzirea cu lemne, carbuni si alti combustibili, ajutoarele se majoreaza cu 5,35% si sunt situate, in functie de limitele de venituri, intre 15 si 50 de lei.
 
Formularele pentru acordarea ajutoarelor se distribuie beneficiarilor de catre furnizorii de energie termica si de cei de gaze naturale.
 
Pentru incalzirea cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la primarii. Acestea trebuie depuse apoi, individual sau de catre asociatiile de proprietari, pana la data de 20 octombrie, la furnizori sau la primarii, dupa caz.
 
Care sunt documentele necesare:
 
Pentru a beneficia de acest ajutor sunt necesare urmatoarele acte:
 
- documente doveditoare privind componenta familiei;
- acte privind veniturile realizate in septembrie 2007;
- actul de proprietate al casei sau contract de inchiriere, dupa caz.
- codul titularului de contract insotit de stampila asociatiei de proprietari/locatari si semnatura reprezentantului asociatiei (pentru cei care folosesc energie termica in sistem centralizat);
- codul de client insotit de stampila asociatiei si semnatura reprezentantului asociatiei (pentru cei care folosesc gaze naturale in regim de asociatie);
- copie dupa ultima factura Distrigaz (pentru consumatorii individuali care folosesc pentru incalzire gaze naturale).
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditele ipotecare se vor dubla in urmatorii doi ani Creditele ipotecare se vor dubla in urmatorii doi ani
Miturile imobiliare sunt desfiintate la Targul Imobiliar PROJECT EXPO - Prima Casa! - 02 Iulie 2009 Miturile imobiliare sunt desfiintate la Targul Imobiliar PROJECT EXPO - Prima Casa! - 02 Iulie 2009
Cartierul Brancusi Cartierul Brancusi
Agentiile imobiliare, invitate la disciplina Agentiile imobiliare, invitate la disciplina
Magazinul online Praktiker Romania lanseaza serviciul „Comanda online si ridica din magazin” Magazinul online Praktiker Romania lanseaza serviciul „Comanda online si ridica din magazin”
Constanta, noul pol al investitiilor imobiliare Constanta, noul pol al investitiilor imobiliare

Vezi mai multe articole