Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli

Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli

08 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-un articol anterior am prezentat cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete: deasupra blatuui, sub blat, la acelasi nivel cu blatul si integrata in blat. Este momentul sa-ti spunem si cum poti face montarea unei chiuvete.

Evident ca poti apela direct la un instalator atunci cand trebuie sa montezi o chiuveta si atunci nu mai ai nevoie sa citesti acest articol. Totusi, nu-i chiar asa greu sa montezi o chiuveta si, daca iti si place sa mesteresti prin casa, garaj si curte, vei gasi acest material foarte util. 

Inainte sa fixezi blatul de dulap, trebuie sa instalezi chiuveta pe blat.

Pasul 1. Deseneaza pe blat conturul chiuvetei. Pozitioneaza chiuveta pe blat, cu fata in jos, pe locul unde va fi montata, si traseaza conturul chiuvetei cu ajutorul unui creion.

Pasul 2. Traseaza pe blat un al doilea contur, la o distanta de maximum 10 milimetri fata de primul. Apoi foloseste un ferastrau electric si decupeaza blatul dupa al doilea contur. Taie 1 centimetru in interiorul zonei marcate, pentru a forma spatiul pentru chiuveta. Trebuie sa tai cu 1 centimetru mai putin decat zona marcata pentru a putea incadra chiuveta corect, astfel incat aceasta sa nu cada. In cazul in care impreuna cu chiuveta ai primit si un sablon, atunci foloseste acest sablon pentru a realiza decupajul.

Pasul 3. Dupa ce ai taiat blatul, lipeste de-a lungul marginilor chiuvetei banda de etansare. Foloseste silicon sanitar pentru a umple toate gaurile si spatiile existente.

Pasul 4. In timp ce chiuveta este cu fata in jos, monteaza clipsurile de prindere pe perimetrul chiuvetei si impinge-le in pozitia orizontala. Pentru a fixa chiuveta, impinge clipsurile metalice inauntru.

Pasul 5. Dupa ce ai fixat clemele, pozitioneaza chiuveta in deschizatura din blat, apoi strange clemele cu o surubelnita.

Pasul 6. Insurubeaza partial clipsurile metalice. Pozitioneaza toate clipsurile in pozitia corecta, apoi insurubeaza-le complet, fixand astfel chiuveta de blat.

Acestia ar fi cei 6 pasi pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a monta o chiuveta pe blat. Daca totusi consideri ca nu te descurci, apeleaza mai bine la un instalator.

 

Sursa poza: DIYNetwork.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce sunt robinetii termostatici si la ce folosesc? Ce sunt robinetii termostatici si la ce folosesc?
Fose septice: principii de functionare Fose septice: principii de functionare
Importanța utilizării unor pompe apă murdară care să fie profesionale Importanța utilizării unor pompe apă murdară care să fie profesionale
Avantajele folosirii unui presostat electronic Avantajele folosirii unui presostat electronic
Pompa cu tocator – Sistem eficient pentru pomparea reziduurilor Pompa cu tocator – Sistem eficient pentru pomparea reziduurilor
Partea nevazuta a instalatiei Partea nevazuta a instalatiei

Vezi mai multe articole