on

Cum ne ferim de supraincalzire?

17 martie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bine ai venit la rubrica SMART HOME a proiectului Misiunea Casa, locul unde ne pasă de mediul înconjurător și suntem întotdeauna bucuroși să aflăm despre inovații și tehnologii sustenabile. Suntem conștienți că cerințele generației actuale includ o gândire eco-friendly, iar adaptarea caselor existente la aceste standarde poate fi un pas important în această direcție.

Garantând asistență de service de neegalat și oferind o garanție de șapte ani, Somfy își confirmă prin lansarea de anul acesta, poziția de lider în domeniul sistemelor inteligente de motorizare. Această tehnologie inovatoare este nu numai eficientă și funcțională, dar și o alegere eco-friendly pentru casele noastre.

Misiunea noastră este să promovăm inițiative sustenabile și să sprijinim adopția tehnologiilor inteligente în casele noastre. De aceea, te invităm să descoperi în continuare caracteristicile principale ale acestui model inovator!

Sursa Foto: Somfy

Ce este tehnologia io-homecontrol?

Tehnologia io-homecontrol este un standard radio dezvoltat de mai multe companii europene (printre care și Somfy) pentru a oferi o soluție integrată și eficientă pentru controlul la distanță al dispozitivelor din casă.

Un motor cu tehnologie io-homecontrol este un motor electric de înaltă performanță, care poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei telecomenzi sau a unei aplicații mobile, în funcție de opțiunile oferite de producător. În plus, motorul poate fi conectat cu unitatea de control TaHoma switch, oferind utilizatorilor posibilitatea de a automatiza sistemele de umbrire, de iluminat, de încălzire, de acces și de securitate din casă.

Standardul radio pentru locuințe io-homecontrol pregătește terenul pentru automatizarea inteligentă a spațiului rezidențial, oferind o soluție integrată și ușor de utilizat pentru controlul dispozitivelor din casă. În acest sens, utilizatorii pot beneficia de o experiență mai confortabilă, eficientă și personalizată, prin reglarea nivelului de lumină, de temperatură și de umbrire din interiorul casei, în funcție de preferințe și de nevoile lor.

Somfy RS 100 Solar io este un nou sistem de motorizare de ultimă generație, care combină tehnologia solară cu funcționalități inteligente, pentru a oferi utilizatorilor o experiență premium și eficientă din punct de vedere energetic. Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici tehnice ale acestui sistem:

Panou solar subțire din rășină monocristalină de 6 mm: Panoul solar monocristalin ultra-subțire de 6 mm este integrat perfect în carcasa ruloului, permițând încărcarea bateriei atât în condiții de soare puternic, cât și în condiții de lumină slabă. Datorită acestui panou solar performant, sistemul Somfy RS 100 Solar io este o soluție eco-friendly și economică din punct de vedere energetic.

Baterie de 2200 mAh: Sistemul este alimentat de o baterie puternică, care are o autonomie de minim 45 de zile pe baza a doua deschideri și doua închideri complete pe zi. În plus, funcția brevetată de Somfy adaptează viteza dacă bateria este descărcată, prelungind astfel durata de viață a acesteia.

Integrare perfectă cu TaHoma switch: Somfy RS 100 Solar io este perfect integrat cu aplicația inteligentă care permite controlul sistemelor de umbrire motorizate de la distanță. TaHoma switch oferă o interfață intuitivă și ușor de utilizat, permițând utilizatorilor să-și gestioneze eficient toate sistemele inteligente din casă, inclusiv cele de la Somfy.

Garanție de șapte ani și asistență de service de neegalat: Somfy oferă o garanție de șapte ani pentru sistemul de motorizare RS 100 Solar io, ceea ce demonstrează încrederea lor în calitatea și durabilitatea produsului. În plus, compania oferă asistență de service de neegalat, astfel încât clienții să se bucure întotdeauna de o experiență impecabilă.

Somfy RS 100 Solar io este o soluție avansată și fiabilă pentru casele moderne, care combină eficiența energetică cu funcționalitățile inteligente. Integrarea sa perfectă cu unitatea de comandă inteligentă TaHoma switch permite utilizatorilor să controleze sistemul de umbrire și motorizare de la distanță, oferind astfel o experiență premium și personalizată.

 

Reducerea amprentei de carbon prin sistemele de umbrire de la Somfy


Reducerea amprentei de carbon a casei noastre este o preocupare tot mai importantă în ultima perioadă, având în vedere impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător. Utilizarea unor tehnologii inovatoare și eco-friendly, precum Somfy RS 100 Solar io, poate contribui semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 și implicit la protejarea planetei noastre. Datorită produselor proiectate în mod ecologic, Somfy salvează 40% din consumul de energie al motoarelor din portofoliul său, iar până în 2030 își propun să economisească 50% din emisiile de CO2.
 

Sistemele de umbrire cu motorizări și automatizări Somfy oferă o modalitate eficientă de a reduce amprenta de carbon a casei tale. În primul rând, acestea reduc nevoia de încălzire cu 30% datorită rulourilor acționate automat în comparație cu umbrirea manuală și asigură un con-fort termic sporit în locuinţe, protejându-le mai bine împotriva valurilor de căldură și de frig.
 

În al doilea rând, aceste sisteme protejează împotriva razelor solare, ceea ce reduce nevoia de utilizare a aparatelor de aer condiționat și implicit reducerea consumului de energie electrică. Puteți câștiga între 4 și 7°C* în timpul valurilor de căldură datorită rulourilor acționate automat în com-parație cu soluțiile manuale.
 

Datele provind dintr-un studiu demarat de Somfy cu sprijinul Carbone 4, o companie de consultanță independentă specializată în strategii pentru scăderea amprentei de carbon și adaptări la schimbările climatice.

Rezultatele variază în funcție de mărimea casei, geolocalizare, anul construcției și dotarea ferestrelor (rulouri, jaluzele venețiene, jaluzele de interior).
 

În concluzie, reducererea amprentei de carbon a casei tale este un pas important în protejarea mediului înconjurător și a planetei noastre. Utilizarea sistemelor de umbrire de la Somfy este o soluție eficientă în această direcție, prin economisirea de energie electrică și protejarea împotriva razelor solare. În plus, angajamentul companiei în inițiative sustenabile demonstrează că Somfy este un partener de încredere în eforturile noastre de a proteja planeta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017 Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017
Termostatele Smart Home de la Tech Cuisine, pentru Case Eficiente Energetic Termostatele Smart Home de la Tech Cuisine, pentru Case Eficiente Energetic
Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului
PrimeSense, tehnologie la un alt nivel PrimeSense, tehnologie la un alt nivel
Bucurati-va de atmosfera Jocurilor Olimpice de Iarna chiar in confortul propriei locuinte, alaturi de Sonos Bucurati-va de atmosfera Jocurilor Olimpice de Iarna chiar in confortul propriei locuinte, alaturi de Sonos
Cum va arata casa viitorului Cum va arata casa viitorului

Vezi mai multe articole