on

“Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?”

20 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cititorii nostri devin din ce in ce mai activi pe masura ce se apropie primavara, lucru relevat de numarul in crestere de mesaje in care acestia ne solicita sfaturi in legatura cu amenajarea locuintei. Cel mai recent, mesajul lui Costy H. ne-a determinat sa scriem si un articol despre solutia gasita la intrebarea adusa in discutie.

“V-am descoperit de putin timp pagina si am vazut ca oferiti solutii in domeniul constructiilor si amenajarilor. As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca exista vreo solutie pentru a aplica faianta peste vopsea in ulei sau email, fara a o da jos, mai ales ca se curata foarte greu.

M-am gandit la aplicarea de gipscarton cu spuma poliuretanica, urmata de placarea cu faianta pe gipscarton, dar cineva mi-a spus ca exista amorse care, aplicate pe vopsea, permit aplicarea faiantei fara curatarea/ razuirea vopselei. Despre o astfel de amorsa si astfel de adezivi as vrea sa va rog sa-mi oferiti o informatie”, a fost mesajul primit de la cititorul nostru.

Intr-adevar, in prezent sunt disponibile pe piata de profil alternative la curatarea mecanica a vopselelor in ulei (ex: Ceresit CN90), insa aceste solutii-minune au, desigur, limitele lor. O astfel de amorsa, precum cea cautata de cititorul nostru, are rolul de a crea o punte de aderenta. Insa, chiar si cu aceasta capacitate, suprafata vopsita in ulei ar trebui slefuita pentru a indeparta luciul. In plus, trebuie curatate si locurile unde stratul suport este slab rezistent, suna a gol sau se macina. De asemenea, este recomandata o buciardare a suprafetei sau realizarea mai multor zgarieturi, sub forma unei hasuri, pentru a creste aderenta.

Atentie mare la un amanunt: amorsa nu merita achizitionata si utilizata daca vopseaua in ulei este aplicata pe un glet sau o tencuiala slaba. In schimb, este recomandata in cazul in care aplicarea a fost realizata direct pe beton.

In ceea ce priveste placarea cu gipscarton, este recomandat ca aceasta sa fie efectuata pe schelet metalic, cu distanta inter-ax redusa la maximum 40 cm, pentru evitarea eventualelor probleme produse de greutatea placilor.

In final, nu uita: astfel de intrebari, dar si multe altele care au ca subiect construirea si amenajarea locuintei, isi gasesc sau isi pot gasi raspunsul pe Forumul Misiunea Casa, locul unde zeci de specialisti te asteapta cu sfaturi avizate: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placarea corecta a peretilor din incinta unei piscine inchise Placarea corecta a peretilor din incinta unei piscine inchise
Lavabila si vopseaua cu efecte speciale Lavabila si vopseaua cu efecte speciale
Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata
Ce poti face cu un perete gol Ce poti face cu un perete gol
Fototapet – Cum il instalam? Fototapet – Cum il instalam?
Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui? Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui?

Vezi mai multe articole