Vaza cu flori

Cum prelungesti viata florilor din vaza

29 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La cateva zile dupa ce le-ai cules si le-ai pus in vaza, florile incep sa-si piarda prospetimea si, intr-un final, vor muri. Sfarsitul este inevitabil, insa durata de viata a florilor din vaza o poti prelungi apeland la cateva trucuri simple.

In primul rand, nu taia florile din gradina in zilele ploioase si nu le taia daca florile nu s-au deschis in proportie de 15-20%.

In al doilea rand, trebuie sa tai coditele florilor inainte sa le pui in vaza. Coditele trebuie taiate pe diagonala, dupa care trebuie sa inlaturi frunzele si spinii care ar putea sta in apa din vaza.

Tine florile departe de caldura si de razele soarelui. Caldura si lumina puternica a soarelui fac florile se sa ofileasca mult mai repede. Tine vaza intr-un loc racoros, ferit de lumina puternica, si florile vor rezista mai mult timp.

La fiecare doua-trei zile, scurteaza coditele florilor cu cate un centimetru, pastrand astfel deschise vasele prin care circula apa.

Schimba apa florilor in fiecare zi. In felul acesta florile isi vor pastra culoarea si aspectul sanatos o perioada mai lunga de timp.

Adauga nutrienti in apa pentru a mentine florile frumoase cat mai mult timp. Poti sa adaugi chiar si un praf de sare de bucatarie, aproximativ 80 grame de sare la1 litru de apa. Un alt truc care poate prelungi viata florilor consta in adaugarea de zahar in apa.

In cazul lalelelor, poti sa pui in apa din vaza si trei cuburi de gheata.

Iar ultimul truc pe care ti-l dezvaluim este urmatorul: elimina din vaza florile moarte. Nu toate florile din vaza mor in acelasi timp, de aceea trebuie sa indepartezi petalele moarte pentru a le proteja pe cele nealterate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cheesecake si caramel, o combinatie inspirata Cheesecake si caramel, o combinatie inspirata
Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu? Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu?
Filme tematice pentru seara de Craciun Filme tematice pentru seara de Craciun
Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara Cum sa-ti intretii anvelopele pe timp de vara
Amenajeaza-ti micul atelier de pictura Amenajeaza-ti micul atelier de pictura
Zatul de cafea - aliatul tau in casa Zatul de cafea - aliatul tau in casa

Vezi mai multe articole