Cum sa ai apa calda si caldura si sa te coste zero lei

26 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu este utopie, nu este pacaleala de 1 Aprilie. Chiar poti sa-ti asiguri apa calda menajera si sa-ti incalzesti casa fara sa te coste nimic dar... nu oricine poate avea parte de asa ceva. Iata cum ai putea sa nu platesti nimic pe combustibilul cu care iti incalzesti casa.

Varianta 1. Locuiesti la casa la tara si iti montezi centrala pe peleti. Da, te costa achizitionarea centralei si realizarea instalatiei, plus inca ceva: un utilaj care transforma biomasa in peleti. Daca locuiesti la tara, cresti animale in ograda si cultivi legume in gradina, balegarul si resturile de la plante vor constitui sursa de biomasa din care iti vei obtine peletii cu ajutorul carora iti vei incalzi locuinta. Poti cumpara o masina de facut peleti cu o capacitate mica, doar pentru uzul tau personal, sau poti achizitiona un utilaj de capacitate mare, asta in cazul in care ai la dispozitie multa materie prima si vrei sa si vinzi peleti, obtinand astfel un venit suplimentar.

Varianta 2. Iti montezi panouri solare. Din nou, se pune problema investitiei initiale, achizitionarea echipamentelor. Dar dupa ce le ai, costurile pentru asigurarea apei calde menajere si a caldurii scad cu pana la 70%. Panourile solare iti pot asigura apa calda pe tot parcursul anului, iar agentul termic pe perioada iernii poate fi furnizat atunci cand este soare afara. Atunci cand soarele nu-i suficient pentru a asigura agent termic, panourile sunt decuplate de la sistem si porneste automat centrala pe gaz.

Varianta 3. Iti montezi centrala eoliana. Si aceasta varianta are dezavantajul dependentei de conditiile meteorologice, dar are avantajul ca iti produce direct curent electric, adica iti poate pune in functiune toate electrocasnicele din casa.

Daca panouri solare iti poti monta si pe bloc, dar mai greu pentru ca necesita acordul vecinilor si multe aprobari si avize tehnice, pentru centrala eoliana sau utilaj pentru obtinerea peletilor chiar ai nevoie sa locuiesti la casa cu ograda si gradina.

Adauga un comentariu


16 Comentarii

Orban

05 septembrie, 10:16

Pana la urma tot te costa, nimic nu este pe gratis :)

Maria

05 septembrie, 09:18

Vreau detalii despre centrala eoliana. Am un tren si urmeaza sa construiesc. Ma intereseaza si varianta cu panouri solare. Unde pot primi amanunte?

andreea

05 septembrie, 08:09

incalzirea pe peleti este o optiune pentru zonele unde nu sunt gaze, dar daca ai posibilitatea sa te racordezi la conducta de gaze mai bine!! incalzirea pe peleti este fff costisitoare, am o prietena care are o casa la tara , se incalzeste pe peleti si o costa cam 2000 lei /luna, adica dublu decat cu gaze!!!!! asa ca atentie!!!!!!!!!!!! reclama te poate pacali de cele mai multe ori!!

Peter Molnar Peter Molnar

04 septembrie, 22:49

Daca ai o casa ce are consum de 80-100 W / m2 adica la 100 m2 ai nevoie de 8 - 10 kw pentru incalzire.
Un panou solar poate sa-ti ofere undeva la 500 -750 W pe timp de vara dar iarna cand abia avem soare ce-ti ofera????
Intretinerea animalelor si lucrarea plantelor este pe gratis????
O eoliana de 8-10 kW este o investitie foarte mare cu stalpul de sustinere

DE CE NU PUNETI PROBLEMA ALTFEL?
-SA IZOLATI CASA si sa va folositi de sursele de caldura existente in casa: figider, televizor, gatitul, calcatul, caldura din baie si uscatul parului sau chiar corpul nostru (100 W de persoana) Daca se anvelopeaza casa cum trebuie puteti sa ajungeti la un necesar de caldura cam de 8-10 W / m2 adica la o casa de 100 m2 la un necesar de 0.8-1 kwh. ceea ce se poate obtine dintr-un radiator electric. care acopera necesarul cu 5-6 lei pe zi adica cu 180 lei pe luna = 1000 de lei pe an = 10 000 lei pe 10 ani .....
Peter Molnar
0724806866


dodo

04 septembrie, 22:31

Ce titlu tampit..
Varianta 1: costuri foarte mari
Varianta2: ".. panourile sunt decuplate de la sistem si porneste automat centrala pe gaz..." nu sunt costuri 0
varianta3.: "...pune in functiune toate electrocasnicele..." pai unde e apa calda si caldura? Cu curentul de la eoliana faci direct FAS caldura

Rares Rares Gelu

04 septembrie, 21:22

As vrea sa stiu daca se poate face sistemul cu eoliana care sa fie legat la circuit si cand scade tensiunea sa se cupleze automat la retea. Adica sa nu mai fie nevoie de acumulatori. Cu redresor si ce mai trebuie dar sa nu stochezi energia. Am inteles ca acumulatorii sunt marea problema la acest sistem. Deasemenea in unele tari am inteles ca se practica "pomparea" de energie in retea si astfel se scade de la energia consumata din retea cand nu este produsa suficient.

Alte articole

Incalzirea electrica prin pardoseala este... un moft? Incalzirea electrica prin pardoseala este... un moft?
Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Tehnologia condensatiei - Sisteme de incalzire inovatoare si eficiente Tehnologia condensatiei - Sisteme de incalzire inovatoare si eficiente
Reglarea presiunii in vasul de expansiune al centralei Reglarea presiunii in vasul de expansiune al centralei
Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje
Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget! Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget!

Vezi mai multe articole