on

De ce să alegi centrala pe peleți pentru încălzirea locuinței?

04 august, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dacă încă te întrebi de ce să alegi acest tip de centrală, haide să începem prin a vedea principalele avantaje a centralelor pe peleți și să descoperim tehnologia lor avansată din spate, tehnologie care asigură o ardere cu eficiență maximă și emisii reduse.

 

Alegerea unei centrale pe peleți potrivite pentru locuință sau pentru un spațiu comercial poate fi una suficient de dificilă dacă nu ai la îndemână toate specificațiile tehnice. Din acest motiv, recomandarea specialiștilor este să alegi o astfel de centrală doar după ce te-ai documentat temeinic.

 

Fiecare model de centrală pe peleți este eficient pentru o anumită încăpere. Cu cât suprafața care urmează să fie încălzită este mai mare, cu atât nevoia unei centrale mai performanțe este mai iminentă.

 

De ce să alegi centrala pe peleți?

 

Sunt câteva motive de care trebuie să ții cont atunci când alegi o centrală pentru încălzirea locuinței. Dacă centrala pe peleți îți face cu ochiul, atunci trebuie să afli că ai o mulțime de motive, pe lângă cele pe care le cunoști deja, pentru care să alegi această soluție de încălzire a locuinței.

 

 • Având costuri de montaj reduse, acest model de centrală devine avantajos și din punct de vedere a mentenanței;
 • Centrala se bucură de aprindere automată a peleților;
 • Puterea poate fi aleasă cu ajutorul unui sistem electric;
 • Arderea peleților este ecologică;
 • De cele mai multe ori, arzătorul este din fontă;
 • Unele modele de pe piață sunt dotate cu 2 cenușare;
 • Grosimea oțelului este de minim 5 mm;
 • Panou digital de comandă;
 • Ultimele modele de centrale pe peleți trebuie să respecte cele mai noi standarde europene;
 • Un ambient wireless poate oferi mai mult randament și un consum mai mic de peleți;
 • Dacă vă doriți să încălziți apă menajeră, puteți monta centralei pe peleți un boiler;;

 

Cu ce vine inovativ această centrală?

 

Secolul 21 ne aduce o mulțime de surprize din punct de vedere tehnologic. Centralele pe peleți au în spate sisteme performante care cresc eficiența și poate oferi confortul termic de care fiecare încăpere are nevoie.

 

 • Autonomie ridicată

Efort minim și confort maxim datorită automatizării complete a procesului de ardere și randamentului de peste 90%.

 

 • Aprindere automată

Aprinderea peleților și reglarea puterii centralei este automatizată fiind necesară doar setarea temperaturii dorite (temperatura recomandată este pe la 60 - 70 de grade).

 

 • Combustibil ecologic

Peleții sunt ecologici deoarece au la bază resturi lemnoase și rumeguș presat care asigură o ardere constantă și care nu afectează mediul înconjurător, în comparație cu alte tipuri de centrale disponibile pe piață.

 

 • Consum minim de peleți

Acest lucru este posibil datorită construcției inovative a centralelor premium. Sistemele din spatele acestei centrale fac posibil ca randamentul să fie unul extraordinar. Cu o cantitate mică de peleți puteți încălzi o locuință sau un spațiu comercial.

 

 • Întreținere simplă și ușoară

Lucrările de întreţinere periodice sunt minime, uşoare de executat și  nu necesită cunoştinţe de specialitate.

 

 • Panou digital

Centralele pe peleți comercializate pe piață sunt în pas cu cea mai nouă tehnologie și folosesc un panou digital intuitiv de unde se pot realiza toate setările centralei

 

Cea mai bună centrală pe peleți

 

La ora actuală, centralele oferite de Termax Compact sunt privite ca fiind unele dintre cele mai bune centrale pe peleți de pe piață. Sunt apreciate atât de clienții din România, cât și de clienții de peste granițe. Unele modele de cazane pot avea un randament de 92% și un rezervor de 180 de kg. Cu siguranță vei uita să alimentezi un astfel de cazan, cu dimeniuni atât de generoase, o încărcătură va încălzi locuința zile întregi.

 

Așadar, atunci când îți alegi centrala pe peleți, asigură-te că are specificații asemănătoare cu această centrală de top menționată mai sus: cu rezervor integrat, cu curățare a schimbătorului de căldură, cu alimentare automată și o autonomie sporită, care să ne favorizeze costurile și să ne maximizeze confortul.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Centrala termica pe lemne: de ce este util un puffer in instalatie si cum se monteaza Centrala termica pe lemne: de ce este util un puffer in instalatie si cum se monteaza
Bucura-te de atmosfera unui semineu autentic la pret de chilipir! Bucura-te de atmosfera unui semineu autentic la pret de chilipir!
Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Pompa de caldura - amortizarea investitiei Pompa de caldura - amortizarea investitiei
Incalzire prin pardoseala Incalzire prin pardoseala
Izolatii pentru seminee: materialele recomandate Izolatii pentru seminee: materialele recomandate

Vezi mai multe articole