on

Cum sa ingrijesti o suprafata din otel inoxidabil?

16 mai, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oţelul inoxidabil este unul dintre cele mai populare, dar şi versatile materiale din ziua de astăzi. Atât consumatorii obişnuiţi, cât şi producătorii de elemente pentru baie, bucătărie, ustensile, instrumente şi piese industriale au înţeles beneficiile deosebite pe care le oferă, atât din punct de vedere al rezistenţei, cât şi al aspectului.

ingrijire otel inoxidabil

 

Mai ales specialiştii din domeniul construcţiilor folosesc în mod frecvent bare rotunde din oţel inoxidabil datorită rezistenţei lor ridicate la îndoire şi coroziune. Ţeava din oţel inoxidabil este de asemenea o opţiune populară, fiind utilizată cu succes în numeroase sectoare şi aplicaţii industriale.

Cu toate acestea, dacă este folosită o piesă din oţel inoxidabil, va fi important să se cunoască cum trebuie îngrijită corespunzător pentru a-i prelungi durata de viaţă şi de a o ajuta să îşi păstreze aspectul şi proprietăţile fizice şi pe cele mecanice.

 

Cum trebuie îngrijite suprafeţele din oţel inoxidabil?

Din fericire pentru utilizatori, produsele realizate din oţel inoxidabil nu necesită o îngrijire frecventă sau dificilă. Însă, fie că este vorba de  baterii de chiuvetă, bare din oţel inoxidabil, coturi inox, blaturi de bucătărie sau orice altă componentă asemănătoare, va fi recomandat să se îngrijească periodic pentru a-şi menţine aspectul iniţial. 

Pentru a realiza acest lucru vor fi necesare următoarele:

• Apă (rece sau caldă);

• Un detergent blând de uz casnic;

• Un burete neabraziv sau o lavetă.

 

Pentru întreţinerea unei suprafeţe de acest fel, tot ceea ce trebuie făcut este să se aplice puţin detergent cu pH mediu şi să fie şterse cu un burete sau o lavetă curată. În cazul în care sunt întâmpinate pete mai dificile, va fi indicat să se utilizeze creme de curăţare cu pulberi abrazive care nu zgârie suprafeţele. În general pot fi găsite cu uşurinţă produse specializate, create pentru a curăţa eficient oţelul inoxidabil, fără să îl deterioreze.

 

Specialistii Stainlesseurope consideră că este important de menţionat faptul că produsele de curăţare care conţin clor, acid sau alte substanţe dure trebuie evitate deoarece ele pot provoca coroziune, decolorări sau pete.

 

După ce a fost îndeplinit procesul de curăţare, va trebui să se clătească abundent cu apă curată pentru a îndepărta murdăria şi detergentul utilizat. Nu în ultimul rând, va fi necesar să se şteargă excesul de apă cu o lavetă uscată. Acest pas este important, deoarece apa rămasă se va evapora şi va lăsa în urmă pete inestetice, fiind esenţial mai ales pentru obiectele şi piesele din interior. Pentru cele din exterior, precum o ţeavă din oţel inoxidabil utilizată în instalaţiile de apă sau gaz, etapă de uscare este opțională.

 

Se poate observa cu uşurinţă faptul că îngrijirea suprafeţelor din oţel inoxidabil nu este dificilă şi nici mare consumatoare de timp. Intervalul de curăţare este la fel ca şi în cazul altor materiale, fiind indicat să se realizeze înainte să se formeze depuneri vizibile.

 

Oţelul inoxidabil se bucură de o popularitate din ce în ce mai crescută în numeroase sectoare industriale. Rezistenţa ridicată la coroziune, întreţinerea minimă şi toate celelalte beneficii deosebite îl fac unul dintre cele mai căutate şi utilizate materiale din ziua de azi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare 5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare
Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel
Norocul vine la Moment Norocul vine la Moment
Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta? Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta?
Tencuieli recomandate pentru fatate cu durabilitate Tencuieli recomandate pentru fatate cu durabilitate
Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste

Vezi mai multe articole