ProBCA

Cum sa alegi cele mai potrivite materiale de constructii?

11 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand vrei sa incepi o constructie, alegerea celor mai potrivite materiale de constructii este unul dintre cele mai importante aspecte.
Insa, care sunt criteriile care fac materialele de constructii potrivite sau nu?

Materiale de constructii usor de manipulat
Cu cat materialele de constructii sunt mai usor de manipulat, cu atat calitatea muncii constructorilor este mai mare. BCA-ul este in acest caz o alegere potrivita pentru zidarie, avand o greutate redusa, fiind usor de transportat si manipulat. De asemenea, greutatea redusa a BCA-ului determina o diminuare a incarcaturii asupra structurii de beton si a fundatiei cladirii, fiind recomandarea perfecta pentru orice tip de cladire.

Materiale de constructii rezistente la foc
Accidentele sau calamitatile naturale sunt imprevizibile. De aceea, folosirea unor materiale de constructii care sa asigure rezistenta cladirii este un punct important.

Blocurile de BCA sunt rezistente la foc si se comporta excelent in conditii vitrege. Rezistenta mecanica uniforma, pe toate fetele, face ca BCA – ul sa-si pastreze perfect proprietatile chiar si in situatii extreme.
Rezistenta la intindere prin inconvoiere a BCA-ului are o valoare minima de 1 N/mmp (Newtoni pe milimetri patrati), in timp ce rezistenta la compresiune se situeaza la un minim de 2,5 N/mmp.
Materialele care fac parte din structura BCA-ului sunt ignifuge si au o cunductivitate termica redusa, ceea ce inseamna ca propagarea focului se face foarte incet si afectarea capacitatii sale structurale se produce intr-o perioada mult mai mare de timp.

Materiale de constructii durabile
Durabilitatea materialelor de constructii ar trebui sa fie unul dintre cele mai importante aspecte. Totusi alegerea se face de cele mai multe ori in functie de estetica si pret scazut. Materialele durabile pot fi mai scumpe decat materialele standard, dar eficienta costurilor se vede in timp, alegerea materialelor durabile cum este BCA-ul ducand la un cost de intretinere mai mic si un consum de energie net inferior altor materiale, aceaste economii facute de-a lungul timpului facand sa merite investitia initiala
BCA este un material de constructii cu o greutate redusa, incepand de la 400 ± 50 kg/m3, ce nu va incarca structura de beton si nici fundatia cladirii. Astfel, rezistenta cladirii nu este influentata de materialul de zidarie si este protejata, pentru ca BCA –ul nu-si schimba proprietatile odata cu trecerea timpului.

Materiale de constructii economice
Zidaria din BCA este o solutie care tine la bugetul proprietarului. Blocurile de BCA asigura o eficienta termica ridicata, atat pe timpul iernii cat si pe timpul verii. Datorita capacitatilor termoizolatoare, BCA –ul mentine o temperatura constanta in interior. In plus, nu este nevoie de un strat suplimentar de termoizolare la exterior. 

Materiale de constructii ecologice
Impactul asupra sanatatii si a mediului inconjurator al materialelor de constructii este unul dintre cei mai importanti factori pe care ii luam in calcul in alegerea materialelor de constructii. Din punct de vedere al sanatatii si al impactului asupra mediului inconjurator, atributele materialelor de contructii care trebuie evaluate sunt: disponibilitatea locala, daca sunt create din materiale reciclabile sau cultivate usor, rezistenta la intemperii si calamitati naturale si toxicitatea. Pentru a fi un produs bun, materialul de constructii ales trebuie sa indeplineasca mai multe dintre aceste conditii, nu trebuie sa ne axam pe un singur atribut.

BCA- ul este un material de constructii ecologic, care tine la sanatatea omului. Blocurile de BCA sunt realizate din materii prime care se ragasesc in natura si sunt regenerabile. Mediul inconjurator si sanatatea oamenilor sunt cat se poate de protejate. 

BCA-ul este fabricat din nisip, liant, ciment, var, material de expandare si apa.
In procesul de productie a blocurilor de zidarie BCA nu se emana gaze toxice care ar putea afecta sanatatea oamenilor sau a naturii, iar fabricarea lor este un proces tehnologic cu un consum redus de energie.
Siguranta este un aspect important pentru orice cladire. Alegerea unor materiale de constructii durabile vor aduce o multime de avantaje pe termen lung.

Click aici pentru a afla mai multe detalii despre BCA

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Zidaria din BCA – solutie economica, ecologica si sustenabila Zidaria din BCA – solutie economica, ecologica si sustenabila
Caramida sau BCA Caramida sau BCA
Construieste fara concesii, cu BCA Construieste fara concesii, cu BCA
Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate
"Ce material este mai bun pentru zidarie: caramida sau BCA?" "Ce material este mai bun pentru zidarie: caramida sau BCA?"
Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2) Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2)

Vezi mai multe articole