on

Cum sa iti alegi masina de gaurit si insurubat

09 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Masina de gaurit electrica, cunoscuta sub denumirea de bormasina, este probabil cea mai utilizata unealta electrica atat de profesionisti, cat si de amatori. Practic, in orice casa o bormasina isi va gasi utilitatea mai devreme sau mai tarziu. Pasionatii de bricolaj stiu insa ca este necesar sa detii de la 2 astfel de unelte in sus. Nu este o gluma si nici o investitie inutila – in continuare iti vom explica de ce.

Sa presupunem ca ai achizitionat un corp de mobilier scandinav si este nevoie sa-l montezi. O masina electrica de insurubat te scuteste de multa munca. Diferenta de efort pentru un mobilier complex este mare. Zecile de suruburi pot fi stranse facil folosind aceasta unealta si regland cuplul la valoarea dorita te poti asigura ca nu deteriorezi placile de PAL sau suruburile.

Lumina integrata in unealta te va ajuta sa executi lucrarea corect si sa insurubezi fara greseala. O masina de insurubat mai mare poate fi folosita si ca bormasina, mandrina rapida va fixa rapid majoritatea burghielor uzuale. Nici nu iti imaginezi cat de usor se poate mesteri cu o astfel de unealta. Acumulatorii moderni se pot incarca rapid, fara efect de memorie, iar trusele compacte te ajuta sa transporti usor unealta si accesoriile acolo unde ai nevoie. O gama variata de astfel de unelte gasesti aici.

Masinile de gaurit compacte, alimentate de la retea au avantajul unor puteri si turatii mai mari, precum si a fluxului de putere livrat constant. O astfel de unealta este robusta si poate functiona ani de zile fara probleme daca alegi un producator consacrat si respecti domeniile de utilizare recomandate. Spre deosebire de masinile de gaurit fara fir, unde trebuie sa te asiguri ca sunt incarcati acumulatorii, prin simpla conectare la retea masina este gata de lucru. Puterile variaza in functie de marimea bormasinii si domeniul de utilizare. Uzual pentru utilizare ocazionala - hobby - poti alege o unealta de 500-600W cu percutie mecanica.

Acest tip de bormasina iti va permite sa dai gauri inclusiv in caramida/beton folosind percutia. Energia de percutie nu este mare si nu sunt recomandate pentru utilizare frecventa in constructii, avantajul fiind reprezentat de forma compacta si greutatea redusa. Aceste masini pot fi folosite si pentru amestecare diferitelor materiale de constructii, pentru omogenizare sau preparare. Insa ai grija sa folosesti masina la o turatie adecvata care sa asigure racirea uneltei si in utilizare este necesar sa nu acoperi fantele de ventilare ale motorului.

Nivelul urmator il reprezinta ciocanele demolatoare, adevaratele rotopercutoare, respectiv masini de gaurit cu energie mare de percutie. Aceste unelte sunt gandite in special pentru gaurire cu percutie in caramida si beton sau pentru demolare (percutie fara rotatie) necesara atunci cand mandrina este echipata cu dalta demolatoare.

Energia necesara percutiei este asigurata de un sistem pneumatic, mult mai fiabil si mai puternic fata de sistemul mecanic de la bormasinile compacte. Asta inseamna ca poti executa gauri multiple in caramida sau beton si la nevoie poti opri rotatia utilizand doar forta percutiei pentru executarea unor santuri pentru traseele electrice sau pentru inlaturarea unui strat vechi de faianta. Amestecarea materialelor de constructii cu aceasta unealta este mai indicata, rezerva de putere fiind mai mare. Totusi, daca doresti sa folosesti masina electrica exclusiv pentru amestecat, poti alege o solutie dedicata de aici.

Aceste masini sunt echipate cu reductoare cu 2 trepte care permit o functionare fiabila, fara supraincalzirea motoarelor, inclusiv in materiale vascoase si la temperaturi ambientale ridicate. Treptele de viteza diferite permit o versatilitate maxima, iar manerele specifica asigura ergonomia potrivita.

Este important de stiut ca pe piata se gasesc produse aparent similare, insa cu diferente mari de pret. Cumparatorul trebuie sa inteleaga ca aceste diferente de pret se reflecta in calitatea si performanta masinilor. Diferentele sunt date de constructiile motoarelor, dimensionarea corecta a componentelor pentru fiabilitate in regim hobby sau profesional, calitatea materialelor si a finisajelor, cat si capacitatea producatorului de a asigura un service profesional si piese de schimb.

Nivelul vibratiilor si oboseala resimtita dupa utilizarea unui astfel de echipament pot fi reduse prin masuri specifice de amortizare si solutii constructive speciale care nu se regasesc la modelele ieftine.

Iti recomandam sa alegi masina de gaurit specifica in functie de utilizare. O masina de gaurit puternica sau cu acumulatori capabili de cuplu si turatii mari va fi mai grea. Daca nu utilizati aceasta unealta la capacitatea ei diferenta de greutate va creste gradul de oboseala in mod inutil.

Yalco iti ofera solutia completa de masini de gaurit si insurubat la preturi competitive apartinand producatorilor de renume mondial precum, Black+Decker, DeWalt, Crown si Daewoo.

Ulizatorului de ocazie, care vrea sa detina o bormasina pentru diverse aplicatii din gospodarie, ii recomandam produsele Black+Decker sau Daewoo.

Pentru aplicatii profesionale usoare, cum ar fi utilizarea intr-un atelier de tamplarie sau in aplicatii de zidarie, bormasinile Crown sunt ideale, acestea iti ofera fiabilitate si calitate ridicata la un pret accesibil. In timp ce, daca iti doresti masini de gaurit si insurubat industriale, care sa faca fata in orice situatie, iti recomandam produsele DeWalt care se remarca prin inovatie, solutii tehnice revolutionare si fiabilitate ridicata in utilizari cu regim intens.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Compresoarele de aer: la ce ne ajuta? Compresoarele de aer: la ce ne ajuta?
Participa la webinarul BEYOND SMART: TAIWAN EXCELLENCE SMART MANUFACTURING Participa la webinarul BEYOND SMART: TAIWAN EXCELLENCE SMART MANUFACTURING
Cum se intretine drujba Cum se intretine drujba
Alegerea unui disc diamantat potrivit Alegerea unui disc diamantat potrivit
Cum alegi trafaletul Cum alegi trafaletul
Masina de gaurit: o unealta de nelipsit Masina de gaurit: o unealta de nelipsit

Vezi mai multe articole