Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou

Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou

23 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Meseriasul a facut o treaba buna. Gresia si faianta sunt montate bine. Placile sunt perfect aliniate. Chitul de rosturi este aplicat uniform. Si totusi, n-ai uitat nimic? Omisiunea unei actiuni minore si deloc scumpa iti va da batai de cap peste un an. Multi uita ca, in timp, indiferent ca vorbim de suprafete exterioare sau interioare placate cu gresie si faianta, chitul dintre rosturi se murdareste (mai ales daca este in culori deschise) sau chiar mucegaieste. Acest lucru poate fi prevenit prin aplicarea unui lac de protectie peste chitul de rosturi.
 
Lacul de protectie pentru chitul de rosturi este un agent de impregnare care nu contine solventi, pentru izolarea rosturilor dintre placile ceramice de pe balcoane, terase, bai si dusuri. Poate fi folosit pe suprafete absorbante.
 
Lacul de protectie poate fi gasit in cel putin 13 nuante: de la incolor, pana la nuante de rosu, albastru, pin, stejar, stejar inchis, teak, nuc mediu, cires, orange, mahon. Solutia se aplica pe chiturile de rosturi cu o pensula conforma cu latimea rostului, in cel putin doua straturi. Stratul urmator se aplica intotdeauna inainte ca stratul precedent sa se usuce, procedeu cunoscut sub denumirea “umed pe umed”. Pensula trebuie curatata imediat dupa folosire, cu apa curata.
Timpul de uscare este de circa 4-6 ore iar impregnarea isi atinge capacitatea maxima dupa aproximativ 14 zile. Se consuma cam 0.25 l/mp/strat.
 
Lacul este ideal pentru protectia rosturilor balcoanelor si a teraselor (locuri asupra carora factorii de mediu – caldura, apa, inghetul - actioneaza tot timpul anului), ca izolatie pentru rosturile de faianta din baie si dus.
 
Deoarece lacul nu contine dizolvanti, excesul de material ajuns pe gresie sau faianta nu cauzeaza pete. In urma aplicarii lacului, chitul de rosturi nu mai absoarbe apa, nu se murdareste si nu mai mucegaieste.
 
Atentie, daca ai folosit un chit aquastatic, cu grad de absortie extrem de redus, folosirea unui lac de protectie pentru rosturi nu mai este imperios necesara.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Nee

23 ianuarie, 15:42

Eu am gasit lac doar incolor de la doua firme, puteti sa-mi trimiteti pe email (sa nu fie considerata reclama...) un nume/tip de lac in nuantele sugerate?

Va multumesc.

Alte articole

Cum sa obtii un stil eclectic in baie Cum sa obtii un stil eclectic in baie
Camera vesela din casa ta: baia tropicala Camera vesela din casa ta: baia tropicala
Tipuri de cazi (Partea I) - Cazile acrilice Tipuri de cazi (Partea I) - Cazile acrilice
10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata 10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata
Chiuveta pentru baie Chiuveta pentru baie
Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta

Vezi mai multe articole