on

Cum sa produci curent electric cu ajutorul unei microhidrocentrale

08 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul in care locuiesti la casa si se intampla ca pe terenul tau sau prin apropiere sa curga un parau, atunci ai putea deveni propriul tau furnizor de energie electrica. Cum? Investind intr-o microhidrocentrala de putere mica.

Cursul de apa pe care instalezi o microhidrocentrala trebuie sa aiba un debit corespunzator si o cadere de apa. In functie de capacitatea microhidrocentralei, daca debitul este mai mare de 25 litri/secunda, atunci este suficienta chiar si o cadere de 1,5 metri.

Cand alegi tipul de microhidrocentrala trebuie sa stii ca exista doua categorii.

Pentru caderi mari de apa si debite mici, trebuie sa alegi o microhidrocentrala de impuls. Aceasta este mai ieftina, genereaza curent continuu si incarca niste acumulatori care pot sustine un consum redus de energie, pentru o perioada scurta de timp.

Pentru caderi mici de apa si debite mari, trebuie sa alegi o microhidrocentrala cu turbina de reactie. Aceasta poate produce cantitati mai mari de energie electrica. Spre exemplu, cu aproximativ 15-20 mii euro poti instala o microhidrocentrala cu turbina, care necesita un debit de 4 litri/secunda si o diferenta de nivel (cadere de apa) de 30 metri si care poate produce pana la 13 KWh/zi.

Si inca ceva. In cazul in care vrei sa vinzi energie electrica vecinilor tai, atunci va trebui sa obtii avizele necesare de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei: o autorizatie de infiintare, una de functionare si o licenta de furnizare a energiei electrice.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Circuitele si intrerupatoarele cap scara: cum se monteaza Circuitele si intrerupatoarele cap scara: cum se monteaza
9 motive sa-ti instalezi panouri solare 9 motive sa-ti instalezi panouri solare
Tainele luminii artificiale Tainele luminii artificiale
Cinci motive sa vizitezi sectiunea "Electrice" de pe Forumul Misiunea Casa Cinci motive sa vizitezi sectiunea "Electrice" de pe Forumul Misiunea Casa
Supratensiuni la joasa tensiune: masuri de prevenire a supraincarcarii retelei Supratensiuni la joasa tensiune: masuri de prevenire a supraincarcarii retelei
Necesitatea folosirii antigelului in centralele termice Necesitatea folosirii antigelului in centralele termice

Vezi mai multe articole