Cum scoateti o persoana de la intretinere

14 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imi renovez apartamentul pe care-l detin (nu locuiesc in el) si administratorul mi-a spus ca-mi va trece doua persoane la intretinere pentru ca am muncitori in casa. E corect acest lucru?
Lidia Chis, Bucuresti
 
Raspuns: Pentru orice activitate din apartamentul dv. care dureaza cel putin 15 zile proprietarul are obligatia sa achite consumurile determinate de persoanele care lucreaza, si anume cheltuielile pe persoana prevazute la cap. III sectiunea a 2-a din H.G. nr. 1.588/2007.
 
Sotul meu sta acasa cam 6-7 zile pe luna. Vreau sa stiu daca il pot scoate de la intretinere, pentru ca cei din asociatie nu au fost de acord.
Cristina Varzaru, Bucuresti
 
Pentru o absenta lunara de 23-24 de zile puteti face cerere de scutire cu o singura conditie: dupa patru luni de scutire, a cincea luna se introduce la plata, adica trebuie facuta o plata pentru cele 6-7 zile lunare de prezenta care adunate timp de 4 luni fac 28 de zile, adica aproape o luna. Dar intr-o asociatie de locatari, netransformata in asociatie de proprietari, fara lege si reguli, nu exista astfel de posibilitati.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Liber la constructii in Poiana Brasov Liber la constructii in Poiana Brasov
Vanzarile Miele Romania au crescut cu peste 50% in 2016 Vanzarile Miele Romania au crescut cu peste 50% in 2016
Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie
Citadella Titan -  in avans fata de termenele angajate Citadella Titan - in avans fata de termenele angajate
Henkel investeşte în educaţie  pentru a construi un viitor mai bun Henkel investeşte în educaţie pentru a construi un viitor mai bun
Ordine si curatenie in spatiul bucatariei Ordine si curatenie in spatiul bucatariei

Vezi mai multe articole