Baie cu iluminare adecvata in functie de zona

Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii

04 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand iti construiesti sau amenajezi casa, in ceea ce priveste iluminarea, accentul cade mereu pe living room si dormitor, dar mai putin pe baie. Este cumva de asteptat, acestea fiind camerele in care petreci cel mai mult timp, plus ca ele sunt prevazute cu ferestre, asa ca incerci sa pui in valoarea lumina naturala, dar nu o neglijezi nici pe cea artificiala. In ceea ce priveste baia, adeseori ignori iluminarea corespunzatoare a acestei camere care, de cele mai multe ori, nici nu este prevazuta cu o fereastra.

Cum lumina naturala este inexistenta sau insuficienta in baie, trebuie sa te focusezi pe cea artificiala. Dintre greselile frecvente pe care le poti face cu iluminarea banii amintim lumina insuficienta si pozitionata doar pe tavan, precum si pozitionarea gresita a oglinzii.

Iluminarea baii trebuie realizata pe doua paliere sau zone:

1. Zona ambientala necesita lumini care creeaza ambianta in baie. Aici pot fi plasate aplice fie pe tavan, fie pe pereti, sau lumini tip LED incastrate in mobilier. Este de preferat ca aceste lumini sa aiba reglabile in intensitate.

2. Zona “de lucru” este cea din jurul oglinzii, locul unde te barbieresti, te machiezi si te speli. Aceasta zona necesita lumini puternice, asezate pe laturile oglinzii, care sa raspandeasca lumina in mod egal. Lumina din zona “de lucru” trebuie sa fie alba, deoarece aceasta reda nuanta reala a pielii.

Cele doua zone trebuie sa aiba intrerupatoare separate, plasate in exteriorul baii, pentru ca aceasta zona a casei prezinta un grad inalt de umiditate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa obtii un stil eclectic in baie Cum sa obtii un stil eclectic in baie
Vasul de toaleta al viitorului: fara margini, fara stropi, fara zone greu de curatat Vasul de toaleta al viitorului: fara margini, fara stropi, fara zone greu de curatat
Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje
Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY
Masca chiuveta baie Masca chiuveta baie
Spa-ul la tine acasa Spa-ul la tine acasa

Vezi mai multe articole