Cum va puteti izola termic locuinta - 16 martie 2010

16 martie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru lucrarile la etajele superioare este nevoie de schela, iar costurile cresc
 
Cu ajutorul unui prieten si cu o documentare in prealabil, puteti efectua o astfel de lucrare in doar cateva zile. Astfel de lucrare nu poate fi executata in regie proprie decat in cazul caselor pe pamant sau al apartamentelor aflate la nivelul zero al blocurilor.
 
Inca de la inceput, trebuie precizat faptul ca o astfel de lucrare nu poate fi executata in regie proprie la etajele superioare „deoarece este indicat ca astfel de interventii sa fie lasate in seama oamenilor mai bine pregatiti, aici fiind vorba de lucru pe schele si scari", spune Alexandru Radu, manager al Alma Construct.
 
Ce materiale trebuie sa folosim
 
De asemenea, aveti nevoie de o serie de materiale usor de procurat si de gasit, ele fiind intalnite in majoritatea magazinelor de specialitate. In primul rand, va fi nevoie de polistirenexpandat. Cel mai indicat are o grosime de opt centimetri. Un bax din acest tip este suficient pentru a a executa aproximativ trei metri patrati de lucrare. Un alt element tehnic important este reprezentat de adezivul pentru polistiren, care este utilizat atat pentru lipirea placilor, cat si pentru tencuirea acestora.
 
Tencuiala placilor de polistiren va fi sustinuta de o plasa din fibra de sticla, iar cu ajutorul unor dibluri vom intari fixarea acestora pe perete. In cazul polistirenului de opt centimetri este nevoie de dibluri de 12-15 centimetri.
 
Pe de alta parte, va vor fi necesare cateva unelte, pe care fie la puteti achizitiona, fie le puteti imprumuta de la cunoscuti: drisca zimtata, mistrie, drisca neteda de plastic, amestecator si o bormasina roto-percutoare, necesara la amestecul adezivului precum si la executarea gaurilor in perete pentru fixarea placilor de polistiren. Din punct de vedere al costurilor, acestea se ridica, in medie, pentru o lucrare de de aproximativ 50 de metri patrati, la circa 1.400 de lei, potrivit lui Claudiu Oprea, seful unei echipe de mesteri specializati in astfel de lucrari.
 
Ce pasi trebuie sa urmam
 
Este foarte important ca, inainte de a proceda la demararea lucrarii, sa curatam bine peretii de praf. Acestia trebuie sa fie curati si uscati atunci cand placile de polistiren vor fi montate. Adezivul va fi amestecat cu apa, folosindu-se masina electrica si urmarind atent instructiunile de pe ambalaje, pana se obtine o pasta, care va fi pusa pe placa de polistiren, nu pe perete. Adezivul va fi asezat pe placa cu drisca zimtata, urmand sa fie lipita de perete si lovita usor cu mana, pe toata suprafata acesteia.
 
Dupa lipirea placilor, cu ajutorul bormasinii rotopercutoare, vom gauri colturile acestora introducand in ele diblurile. Apoi, dupa ce fixarea placilor este finalizata, se va proceda la montarea plasei de fibra de sticla peste ele si vom tencui din nou cu acelasi adeziv. Procedura de tencuire se efectueaza de sus in josul peretelui, precizeaza Radu. Este bine de stiut ca, pentru a obtine o tencuiala neteda, la cateva minute dupa ce am tencuit, trebuie sa renivelam cu drisca de plastic. Lucrarea poate fi finalizata prin aplicarea unei tencuieli acrilice sau a unei vopsele lavabile de exterior.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro
Mapei Romania premiaza 3 studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti Mapei Romania premiaza 3 studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti
Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii
Scadere cu 93,5% pe piata imobiliara romaneasca - 05 Octombrie 2009 Scadere cu 93,5% pe piata imobiliara romaneasca - 05 Octombrie 2009
Veranda Mall și-a deschis porțile Veranda Mall și-a deschis porțile
asigurati asigurati

Vezi mai multe articole