Cum zugraviti singuri

18 aprilie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

V-ati propus sa “improspatati” aspectul locuintei? Daca nu va mai place cum arata dormitorul, bucataria sau baia si nu aveti suficienti bani pentru a angaja un specialist, puteti realiza singuri aceste lucrari. Am facut socoteala cat va costa sa zugraviti singuri un apartament cu doua camere si am ajuns la concluzia ca toate materialele costa sase milioane de lei vechi. Daca apelati la muncitori profesionisti, aceeasi lucrare va costa 14 milioane lei vechi.
 
Daca doriti doar sa schimbati culoarea peretilor, iar acestia sunt acoperiti cu vopsea lavabila, nu trebuie decat sa faceti micile reparatii, sa smirgheluiti imperfectiunile, iar ulterior sa aplicati noua vopsea pigmentata;
 
Daca vreti sa dati cu vopsea lavabila dar peretii au fost zugraviti cu vopsea pe baza de ulei, e de preferat sa ii curatati inainte cu spaclul, apoi sa-i curatati cu un burete umezit in apa calda. Daca in schimb peretii sunt acoperiti cu tapet, acesta poate fi dezlipit mai usor daca este umezit cu apa calda;
 
Dupa incheierea operatiunii de “pregatire” a peretilor zugravirea camerei trebuie sa inceapa cu vopsirea tavanului, pentru ca ulterior sa poata fi acoperite eventualele picaturi de vopsea care pot stropi peretii;
 
Ulterior se vopsesc peretii care nu au usi si ferestre, incepand din partea de sus, pe fasii verticale, de la dreapta spre stanga. Dupa aceea se vopsesc peretii pe care se afla fereastra si abia la urma cel pe care se afla usa. Primul strat de vopsea poate fi aplicat pe verticala, iar urmatorul pe orizontala, pentru a nu ramane dare.
 
Vopsitul este rapid si nu presupune prea mare mizerie daca folositi trafaleti de buna calitate. Pentru aplicarea vopselei dense sau pentru cea pe baza de ulei sunt mai potriviti trafaletii din material sintetic. Cei cu burete sintetic sunt, in schimb, mult mai potriviti pentru vopsitul in tonuri de culori diferite.
 
Pentru finisaje si pentru portiunile din apropierea tocurilor e nevoie de o pensula de la 5 la 10 cm latime. Aceasta se inmoaie numai pana la jumatatea pamatufului in vopsea.
 
Daca nu va considerati suficient de pregatiti pentru toate aceste operatiuni, puteti sa apelati la muncitori profesionisti. Pentru un apartament format din doua camere acestia percep pentru manopera o suma cuprinsa intre opt si zece milioane lei vechi.
 
Cat costa ustensilele si materialele
Un trafalet costa intre 190.000 lei si 300.000 lei vechi, o pensula, intre 30.000 lei si 70.000 lei, iar un spaclu, intre 15.000 lei si 40.000 lei. Un bidon de 15 litri de vopsea lavabila costa intre 300.000 lei si 800.000 lei, in functie de calitate, in timp ce un litru de vopsea pe baza de ulei costa intre 170.000 lei si 550.000 lei, indiferent daca e alba sau colorata. Am facut socoteala cantitatilor si preturilor la materiale si am ajuns la concluzia ca pentru un apartament format din doua camere (inclusiv baia, balconul si bucataria) veti plati circa sase milioane lei vechi.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Iti doresti ca obiectul de design de care te-ai indragostit sa dureze cat mai mult? Iti doresti ca obiectul de design de care te-ai indragostit sa dureze cat mai mult?
Saint-Gobain Romania se implica in proiectul BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania Saint-Gobain Romania se implica in proiectul BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania
Intretinerea ne face cei mai tristi din Europa Intretinerea ne face cei mai tristi din Europa
Estul Capitalei se dezvolta de la o luna la alta Estul Capitalei se dezvolta de la o luna la alta
Ce buget au bucurestenii pentru cumpararea unui apartament - 19 Noiembrie 2009 Ce buget au bucurestenii pentru cumpararea unui apartament - 19 Noiembrie 2009
Toamna vine la Praktiker cu noul catalog "Decoratiuni si Amenajari" Toamna vine la Praktiker cu noul catalog "Decoratiuni si Amenajari"

Vezi mai multe articole