on

Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura

12 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand vine momentul unei renovari, aproape inevitabil se ajunge si la eliminarea uneia sau a mai multora dintre piesele de mobilier vechi. Iar de foarte multe ori, mobilierul aruncat este unul fara vicii, care poarta doar vina de a se fi demodat. Putini proprietari sunt, insa, cei care iau in considerare prelungirea vietii acestor piese de mobila, prin operatiunea de retapitare.

De aceea, am apelat la specialistii de la Domafon, Parteneri de Incredere ai Misiunea Casa, care ne-au explicat care sunt avantajele apelarii la un astfel de serviciu.

Adaptabilitatea si siguranta vin la pachet

Asa cum spuneam si mai sus, tapitarea mobilei ii permite unui proprietar ca, peste ani, sa decida schimbarea materialului in tonuri conforme cu tendintele vremurilor, fara a mai lua in calcul achizitionarea unor obiecte decorative noi. Pe langa acest aspect, mai este si cel legat de siguranta copiilor sau a persoanelor varstnice, deoarece prin tapitarea mobilierului se va reduce riscul de accidentari, destul de probabile pentru aceste categorii de varsta.

Nu in cele din urma, in ceea ce priveste designul, acesta poate fi adaptat in functie de preferinte prin simpla retapitare a mobilei deja existente. Patul sau canapeaua pot fi asortate in continuare cu sifonierul nou achizitionat, iar inventivitatea este practic singura limita in calea realizarii unui ambient perfect.

Alege materiale de calitate

In cazul retapitarii unei canapele, este foarte important ca materialul folosit sa fie unul de top, pentru a evita neplacerea de a-l inlocui la scurt timp. De exemplu, pentru obiectele de mobilier destinate spatiilor exterioare, este recomandata utilizarea unui material a carui rezistenta la un anumit numar de cicluri este dovedita (testul de uzura Martyndale). Apoi, acesta mai trebuie sa reziste razelor ultraviolete, sa fie impermeabil si, daca va fi folosit in spatii publicem trebuie sa fi fost supus neaparat si unui tratament ignifug.

Procesul de ignifugare reduce riscul arderii cu flacara, ceea ce poate echivala cu salvarea unor vieti. Materialul impermeabil reduce timpul de absorbtie a lichidului si ofera suficient timp pentru a fi curatat cu o laveta.

Asadar, daca ai in plan schimbari majore pentru interiorul casei tale, solutia este o simpla redecorare si retapitare a mobilierului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje
Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului
Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici
Cum reconditionezi mobila veche Cum reconditionezi mobila veche
Mobila care transforma o camera in 3 Mobila care transforma o camera in 3
Mobilierul ecologic Mobilierul ecologic

Vezi mai multe articole