on

Transformati-va visurile in realitate cu PAL melaminat si servicii de proiectare mobilier de calitate

01 februarie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ești în situația în care vrei să înlocuiești mobilierul din bucătăria ta. Acest articol îți oferă câteva informații despre avantajele folosirii PAL-ului melaminat pentru crearea mobilierului ideal. Piața de mobilă a evoluat constant, iar comercianții specializați în acest domeniu, oferă astăzi o paletă largă de servicii profesionale de calitate: de la alegerea materialelor, la proiectare, debitare, căntuire și frezare, inclusiv sfaturi pentru montarea mobilierului! Avem plăcerea să vă prezentăm astăzi compania MAMBRICOLAJ, care vă poate aduce visurile la viață, cu produse și servicii de înaltă calitate.

 


Sursa Foto: MAMBRICOLAJ, exemplu amenajare bucătărie, design minimalist.

 

Ce este PAL-ul melaminat

Placa de așchii lemnoase sau PAL-ul melaminat este un material compus, fabricat din așchii de lemn (pot fi resturi de la fabricarea de cherestea sau chiar rumeguș) și o rășină sintetică sau alt liant adecvat, care este presat sau extrudat.  Atunci când este acoperit cu melamină, acest material compozit devine rezistent la apă şi uzura. Este utilizat în principal pentru fabricarea de mobilier şi panouri de compartimentare, deoarece oferă rezistenţă şi durabilitate, fiind uşor de curăţat şi întreţinut. De asemenea, este disponibil într-o varietate de culori şi texturi, astfel încât poate fi personalizat pentru a se potrivi cu stilul şi designul interioarelor.

PAL-ul melaminat este utilizat în fabricarea unui număr mare de piese de mobilier, cum ar fi: dulapuri, mese, birouri, paturi, comode, noptiere, şi multe altele.  De asemenea, poate fi utilizat pentru panouri de compartimentare, astfel încât poate fi integrat în sisteme de depozitare şi amenajare a spaţiului. Melamina oferă un finisaj durabil şi uşor de curăţat, astfel încât este ideală pentru uz casnic şi comercial. De asemenea, poate fi colorată şi texturată pentru a se potrivi cu stilul şi designul interioarelor.


Pe site-ul companiei și în magazinele de prezentare MAMBRICOLAJ, veți putea alege între diferite modele de PAL si MDF de la producatorii: NETT FRONT, EGGER, KRONOSPAN, KASTAMONU
 

Proiectarea mobilierului

Există mai multe programe software utilizate în proiectarea mobilierului, printre care menționăm:


1. AutoCAD - un program de desen tehnic utilizat pentru crearea de planuri şi schiţe ale produselor
2. SketchUp - un program de modelare 3D intuitiv pentru proiectare şi visualizare
3. SolidWorks - un program de proiectare 3D pentru inginerie şi producţie
4. Inventor - un program de proiectare 3D pentru mecanică şi producţie
5. Chief Architect - un program de proiectare arhitecturală şi pentru design interior

 

Acestea sunt doar câteva exemple, existând şi alte programe specifice pentru proiectarea mobilierului, cu funcţii specifice şi opţiuni personalizate pentru industria mobilierului.

 

Aceste programe soft au rolul de a ajuta designerii şi producătorii de mobilier să creeze şi să vizualizeze produse înainte de a fi produse fizic. Programele software oferă o serie de avantaje, printre care:
 

1. Vizualizare 3D: Permit utilizatorilor să creeze modele 3D ale produselor şi să le vizualizeze din mai multe unghiuri, oferind o reprezentare aproape realistă a produsului final.
 

2. Planificare şi proiectare precisă: Utilizând instrumente precum măsurători şi unelte de schiţare, programele ajută la crearea unor planuri şi schiţe precise ale produselor, îmbunătăţind astfel procesul de proiectare.
 

3. Colaborare şi comunicare: Programele permit colaborarea cu alţi membri ai echipei sau cu clienţii, astfel încât se pot face modificări şi schimbări la proiect în timp real.
 

4. Optimizare a procesului de producţie: Programele oferă instrumente pentru planificarea şi optimizarea procesului de producţie, incluzând estimări de cost şi previzualizări ale materialelor şi componentelor necesare.
 

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele oferite de programele software utilizate în proiectarea mobilierului, ajutând la crearea de produse de calitate şi la optimizarea procesului de producţie.

MAMBRICOLAJ ofera serviciul de proiectare mobilier, unde pe baza masuratorilor aduse, proiectantul realizeaza planul de mobilier asa cum isi doreste clientul. Proiectantul ii ofera clientului cele mai bune sfaturi pentru utilizarea inteligenta a spatiului, pentru alegerea celor mai potrivite materiale si accesorii de mobilier si aduce un aport de creativitate la proiectul de mobilier.

Cauti accesorii pentru mobila de bucatarie, de dormitor, de living, de birou, pentru camera copiilor sau chiar pentru hol? La MAMBRICOLAJ le gasiti pe toate! Noi am identificat cu plăcere o gama complexa de produse: accesorii pentru bucatarie, adezivi, balamale, blaturi, canturi, chiuvete, console, cuiere, electrice, electrocasnice, manere, panouri mdf, organe asamblare, picioare pentru mobilier, profile de aluminiu, saltele, somiere, scaune, mese, sisteme de usi glisante pentru dressing, sisteme pentru sertare, sisteme de ridicat, usi de interior, vopsele si multe altele.

 

Serviciile de debitare și cantuire

Realizarea mobilei, indiferent de destinatia data reprezinta o investitie de lunga durata si trebuie sa corespunda pe deplin nevoilor si dorintelor clientilor. Calitatea materiei prime dar si grija, precizia cu care mobila este realizata, reprezinta aspecte importante de care trebuie sa se tina cont. Utilajele performante care ofera productivitate, rezistenta si calitate, reprezinta un element important pentru a realiza o prelucrare cat mai corespunzatoare a materialelor din PAL si MDF.


Din acest motiv si din dorinta de a veni in intampinarea clientilor cu produse si servicii la standarde cat mai ridicate, MAMBRICOLAJ a investit in aparatura performanta in atelierele proprii.
 

La MAMBRICOLAJ se pot realiza operatiuni de debitare panouri din pal melaminat, căntuirea si găurirea acestor panouri precum si debitare si căntuire pe raza.

 

MAM Bricolaj Pareri

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobilierul ecologic Mobilierul ecologic
Tipuri de lemn pentru mobila Tipuri de lemn pentru mobila
Curatarea mobilierului din rattan si bambus Curatarea mobilierului din rattan si bambus
Azi este "Ziua Sefului" - Sfaturi pentru alegerea unui scaun de birou de top Azi este "Ziua Sefului" - Sfaturi pentru alegerea unui scaun de birou de top
Mobilier si ornamente Mobilier si ornamente
Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura

Vezi mai multe articole