Espressor cu capsule

Curatarea aparatului de cafea cu capsule

15 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Poate iti amintesti cum, pe vremuri, parintii tai cumparau cafea boabe, o rasneau cu o rasnita manuala sau electrica, apoi faceau cafeaua la ibric. Vremuri de mult apuse, multi iubitori ai cafelei cumpara astazi cafeaua gata macinata si pregatesc licoarea matinala la o cafetiera/filtru de cafea. Doar ca, dupa ce am renuntat la ibric, tendinta ultimilor ani este sa renuntam si la cafetiera. Aparatele de cafea care functioneaza cu capsula incep sa-si faca loc in tot mai multe bucatarii.

Asezi capsula in aparat, apesi un buton si intr-un minut ai cafeaua gata. Evident, procesul este mai rapid decat in cazul unui filtru de cafea si cu mult mai rapid decat procesul de pregatire a cafelei la ibric. Daca ibricul este simplu de spalat, filtrul de hartie de la cafetiera si arunci si-l inlocuiesti cu unul nou, curatarea unui aparat de cafea ce functioneaza cu capsule este putin mai complicata.

In primul rand, trebuie sa faci periodic decalcifierea aparatului, folosind produse specifice, special gandite pentru aceasta operatiune.

In cazul in care folosesti capsule pe baza de lapte, trebuie sa cureti dupa fiecare utilizare locul unde asezi capsula. In caz contrar, in acest loc se vor dezvolta bacterii si microorganisme care iti pot afecta sanatatea.

Un alt loc ce necesita o atentie sporita il constituie acele care inteapa si penetreaza invelisul capsulei. In timp, pe aceste ace se depun fragmente din invelisul capsulei, fragmente ce pot afecta atat functionarea aparatului, cat si sanatatea ta, in cazul in care ajung in cafea si implicit in organismul tau. Periodic, curata aceste ace cu o laveta curata sau cu un servetel de unica folosinta.

Un alt compartiment al aparatului ce trebuie curatat periodic este tavita de colectare a capsulelor folosite.

In final, in ceea ce priveste decalcifierea aparatului, trebuie sa precizam un lucru foarte important. Producatorii nu asigura garantie si nici service pentru aparatele defectate din cauza calcarului. De aceea, iti recomandam sa acorzi importanta cuvenita procesului de curatare a aparatului de cafea cu capsule.

 

Sursa poza: emag.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Improvizatiile sunt catastrofale! Improvizatiile sunt catastrofale!
Cumpara de Craciun in mod inteligent! Cumpara de Craciun in mod inteligent!
Pregateste-te de curatenie cu Black Friday Pregateste-te de curatenie cu Black Friday
Electrocasnice pentru dimineti de vis Electrocasnice pentru dimineti de vis
Masini de spalat vase pentru case moderne - Prinde ofertele de Black Friday! Masini de spalat vase pentru case moderne - Prinde ofertele de Black Friday!
Ghid de cumparare a masinii de spalat vase Ghid de cumparare a masinii de spalat vase

Vezi mai multe articole