on

Curatenia de primavara in bucatarie

09 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Curatenia de primavara coincide cu cea de Paste, iar curatenia din bucatarie nu face exceptie. Este adevarat, pregatirea bunatatilor pentru masa de Paste implica mare deranj in bucatarie, tocmai de aceea in aceasta parte a casei trebuie insistat mai mult. In plus, bucataria este locul unde depozitezi alimentele, pregatesti si servesti masa, deci curatenia trebuie sa fie impecabila.

Curata frigiderul si congelatorul. Scoate toate alimentele si triaza-le. S-ar putea sa gasesti congelate ramasite din rezervele de porc de la Craciun, bucati de carne sau carnati de care ai uitat. Daca nu mai sunt propice consumului sau te gandesti sa tii o dieta raw-vegan pentru a mai da jos din kilogramele dobandite in perioada iernii, arunca-le. Scapa de gheata din congelator, daca este cazul, spala frigiderul si congelatorul cu apa si putin otet.

Curata sub mobila si electrocasnice. Cand ai dat ultima data la o parte mobila, aragazul si frigiderul ca sa cureti sub ele. In aceste locuri nu se aduna doar praf, ci si resturi de mancare si grasimi. Gandeste-te numai cati stropi de mancare ajung in spatiul ingust dintre aragaz si perete sau mobila.

Curata rafturile interioare ale dulapurilor si sertarelor. Ok, dulapurile au usi, dar asta nu inseamna ca praful nu mai intra. In plus, firimiturile de paine sau resturile de alimente din pungi pot atrage gandacii de bucatarie. Nu-ti doresti ca acestia sa ajunga la tine acasa si sa se instaleze confortabil. Scoate toate farfuriile, paharele, canile si vasele de bucatarie, apoi sterge rafturile temeinic si spala si toata vesela.

Nu uita camara sau sertarul unde tii ceapa uscata si cartofii. Ambele alimente sunt in aceasta perioada in punctul de incoltire, ceea ce inseamna nu doar ca le vei pierde, dar incoltind intr-o punga, acestea se vor strica si vor mirosi urat.

Curata peretii bucatariei. Podeaua o maturi, o aspiri si o speli des cu mopul. Dar peretii, cand i-ai spalat ultima data? Foloseste un stergator cu coada telescopica pentru a putea ajunge pana la ultima placa de faianta. Sterge si prizele si intrerupatoarele, dar atentie, nu folosi apa pentru aceasta operatiune.

Nu uita de usa, clanta si cosul de gunoi. Acestea trebuie nu doar curatate cu apa si detergent, ci si dezinfectate.

Ar mai fi geamurile, daca le-ai spalat si pe acestea poti sa spui primaverii “bine ai venit!”

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de chiuvete de bucatarie Tipuri de chiuvete de bucatarie
Amenajarea bucatariei - o investitie serioasa Amenajarea bucatariei - o investitie serioasa
Bucataria ergonomica Bucataria ergonomica
Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix? Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix?
Albul in bucatarie Albul in bucatarie
Pentru bucatarie: chiuveta din granit Pentru bucatarie: chiuveta din granit

Vezi mai multe articole