on

Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta?

31 august, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiuveta joaca un rol deosebit de important intr-o bucatarie, indiferent de cât de numeroasa este familia si indiferent daca detineti o masina de spalat vase. Desi modelele noi de chiuvete de bucatarie sunt foarte atragatoare, nu trebuie sa uitam ca pâna la urma, chiuveta ar trebui sa fie practica si ar trebui sa faca fata cererilor unei intregi familii. De la alegerea materialelor la dimensiune si forma, exista o multitudine de modele de chiuvete de bucatarie care va pot transforma radical bucataria. In ciuda faptului ca chiuveta de bucatarie nu mai este atât de intens folosita precum a fost cândva, in continuare este un aliat de nadejde in bucatarie. Poate ca nu mai spalam un teanc de oale si de vase manual, dar tot mai obisnuim sa o folosim pentru depozitarea vaselor in timp ce gatim. Prin urmare, chiuveta trebuie sa poata face fata celor mai mari tigai si celor mai delicate farfurii din portelan, pastrându-si in acelasi timp aspectul impecabil.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca o chiuveta de bucatarie?

Chiuvetele de bucatarie trebuie sa reziste la lovituri si la zgârieturi si trebuie sa fie usor de curatat. Pe de alta parte, materialul, forma, dimensiunea si tipul de instalare pot avea un impact mare asupra modului in care va arata bucataria. In functie de instalatiile sanitare existente, poate fi necesar sa optati pentru chiuvete colt bucatarie, desi este recomandat sa nu inghesuiti prea tare chiuveta in colt, altfel spalatul vaselor va fi foarte incomod. Doar daca folositi chiuveta pentru depozitarea vaselor cât timp pregatiti masa, atunci o chiuveta montata in colt nu va reprezenta o problema.

Care este cel mai popular stil de chiuveta de bucatarie?

Chiuvetele de bucatarie montate pe blat sunt cele mai populare, deoarece sunt usor de instalat, dar si de indepartat si de inlocuit in comparatie cu alte chiuvete de bucatarie. Puteti opta pentru chiuvete granit bucatarie, care sunt disponibile atât cu montare pe blat, cât si cu montare incastrata. Cu toate acestea, atunci când alegeti un model de chiuveta de bucatarie, ar trebui sa tineti cont si de alti factori, cum ar fi cât de des organizati mese si petreceri in familie, cât de frecvent pregatiti mese si daca ceilalti membri ai familiei va ajuta cu pregatirea meselor si cu sarcinile de curatenie. Stilul chiuvetei pe care o veti alege ar trebui sa fie compatibil cu dimensiunea si cu forma bucatariei, dar si cu stilul de viata si obiceiurile personale.

Care sunt cele mai recomandate chiuvete de bucatarie?

Chiuvetele de bucatarie cele mai recomandate sunt cele spatioase, rezistente la zgârieturi, lovituri si pete si care se curata cu usurinta. Optati pentru o chiuveta care are o cuva cu o adâncime de cel putin 20 de cm. Sunt disponibile chiuvete si mai adânci decât atât, iar cu cât chiuveta este mai adânca, cu atât va fi mai usor sa manevrati si sa spalati oale mari. Daca aveti mai multi membri in familie, optati pentru o chiuveta cu doua cuve. Iar daca apreciati estetica si va doriti o amenajare armonioasa in bucatarie, atunci puteti opta pentru un set chiuveta + baterie.

Cum se alege dimensiunea chiuvetei?

Este necesar sa va gânditi cum veti folosi chiuveta. Daca spalati vase manual, este bine sa alegeti o chiuveta cât mai mare, cât mai adânca si, de preferat, cu doua cuve. In schimb, o bucatarie cu o suprafata restrânsa va dicta nevoia unei chiuvete de mici dimensiuni. Pentru a beneficia de o amenajare eleganta in ciuda suprafetei restrânse, optati pentru o chiuveta cu montare incastrata sau din acelasi material ca si blatul mobilierului. De asemenea, optati pentru un dulap suspendat pentru scurgerea vaselor pentru a elimina nevoia unui suport individual care va mânca, la rândul sau, o buna parte din spatiu.

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Baterii sanitare – sisteme inovatoare de actionare si control Baterii sanitare – sisteme inovatoare de actionare si control
Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie? Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?
Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie
Placarea cu marmura in baie si bucatarie Placarea cu marmura in baie si bucatarie
Iata cum poti face ca bucataria ta, sa arate mai luxos Iata cum poti face ca bucataria ta, sa arate mai luxos
Fronturi MDF pentru mobila de bucatarie Fronturi MDF pentru mobila de bucatarie

Vezi mai multe articole