Daca e facuta doar de dragul de a vinde

05 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Modernizarea apartamentului, o afacere riscanta 

 

Cine investeste cat mai mult in renovarea unui apartament, in ideea ca il va vinde mai bine, s-ar putea sa se pacaleasca. Specialistii atrag atentia ca numai imbunatatirile de calitate il pot convinge pe cumparator sa scoata din cont suma ceruta. In acelasi timp, o locuinta nerenovata s-ar putea sa fie mai atractiva, ca achizitie, decat una cu dotari care nu sunt pe gustul noului proprietar.
 
Gresia si faianta, cea mai proasta investitie
"Cumparatorii cu bani putini, care abia au reusit sa stranga suma necesara achizitiei imobiliare, vor sa obtina cat mai multe cu bani putini si se multumesc cu ce gasesc", explica Ioan Ududec, presedintele filialei Constanta a Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM). La polul opus se afla cei pentru care cumpararea unei locuinte nu este o problema. Acestia prefera mai degraba o casa cu imbunatatiri minime, pe care sa o amenajeze ulterior dupa propriul gust. Sigur este ca un apartament care are tamplarie din termopan, parchet din lemn si obiecte sanitare de calitate poate fi vandut mai bine. Specialistii spun ca investitia in gresie si faianta nu inseamna decat bani aruncati pe fereastra, in cazul in care apartamentul este scos la vanzare. La fel si lambriurile din lemn, pe care nu le prefera multa lume.
 
Amenajarile merita numai la etajele inferioare
In general, preturi peste nivelul pietei locale nu se pot obtine decat daca apartamentul e situat la etajele 1-3 din 10, respectiv 1-2 din 4, indiferent daca suntem in zona centrala sau la periferia orasului. Cu atat mai mult in cazul locuintelor renovate special pentru a fi vandute mai bine: "Potentialii clienti, care tin la estetica finisajelor interioare, nu vor sa urce prea multe etaje pana acasa, dar nici sa stea la parter", ne-a declarat arhitectul Mircea Bursuc. El estimeaza ca, la un apartament obisnuit de aproximativ 75 mp, va fi nevoie de pana la 10.000 de euro pentru un finisaj care sa ia ochii clientilor, insa plusul astfel obtinut la pretul de vanzare "nu va fi semnificativ mai mare"
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tranzactiile imobiliare, in crestere la zece luni Tranzactiile imobiliare, in crestere la zece luni
Apartamente mai spatioase pentru romani Apartamente mai spatioase pentru romani
Milionarii romani vor case in Paradis Milionarii romani vor case in Paradis
Praktiker: Tintele principale sunt orasele de dimensiuni medii Praktiker: Tintele principale sunt orasele de dimensiuni medii
HORNBACH: Plantele verzi de interior, printre cele mai indragite elemente decorative in sezonul rece HORNBACH: Plantele verzi de interior, printre cele mai indragite elemente decorative in sezonul rece
Pana la un miliard de lei pentru un perete daramat Pana la un miliard de lei pentru un perete daramat

Vezi mai multe articole