Intre 19 și 23 septembrie, la Romexpo a avut loc BEST ROOFS & FACADES 2015

30 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

• Demonstrații de montaj profesional
• Materiale premium
• Expoziție cu noi produse și sisteme pentru acoperișuri
• Montatori experimentați

În perioada 19 – 22 septembrie a avut loc cea de-a doua ediție a manifestării Best Roofs & Facades, dedicată profesioniștilor din domeniul acoperișurilor și fațadelor, dar și potențialilor beneficiari ai unor lucrări de calitate. Evenimentul, organizat de Asociația Națională a Montatorilor de Acoperișuri din România (ANMAR), membră a IFD (Federația Internațională a Pieței de Acoperișuri și Fațade), în parteneriat cu Revista Mansarde, Acoperișuri & Fațade, a avut loc la Romexpo, în Pavilionul E2, în paralel cu ediția de anul acesta a târgului BIFE – SIM.
Vizitatorii au urmărit timp de 5 zile, între orele 10.00 și 18.00, numeroase demonstrații de montaj profesional, care au inclus o multitudine de tipuri de învelitori și sisteme complete de acoperiș (tip șarpantă și tip terasă). Ediția de anul acesta s-a desfășurat după un format demonstrativ, similar unor manifestări care au loc în întreaga lume, în viitor fiind preconizată organizarea și a competițiilor directe, pe echipe și cu un barem de punctare stabilit de IFD.
Demonstrațiile de montaj profesionist au fost realizate doar cu materiale premium și cu echipe de montaj specializate, care au abordat lucrări complexe, vizând întregul acoperiș, de la streașină la coamă, cu montarea tuturor elementelor care pot intra în structura unui acoperiș: termo-hidroizolații, ferestre de mansardă, ornamente etc.. Publicul larg a luat cunoștință astfel despre aspectele complexe pe care le presupune această meserie și importanța calității materialelor folosite, iar specialiștii au putut intra în posesia unor informații noi, inclusiv despre cei care sunt capabili să furnizeze produse și servicii de cel mai înalt nivel profesional.

Materialele și sistemele puse în operă:
• Învelitoare din țiglă de beton Terran, peste rigle, folie anticondens și vată de sticlă Ursa, cu integrarea unei ferestre de mansardă Velux; montajul s-a făcut decalat, pentru a fi observate de către vizitatori toate straturile componente.
• Învelitoare din țiglă bituminoasă cu aspect mediteraneean Onduvilla (aspect 3D), în sistem complet (fixare cu cuie monobloc, coș de aerisire, elemente de închidere la coamă, margine și calcan, bandă de etanșeizare etc.), cu integrarea unei ferestre de mansardă Velux.
• Termo-hidroizolație pentru terasă peste spațiu locuibil în sistem Bauder cu membrane bituminoase (stratul final cu ardezie) și panouri din spumă dură de poliuretan; aplicarea a fost realizată cu flacără, s-a acordat atenție zonelor de colț și detaliilor, a fost integrată o fereastră pentru terasă Velux.
• În sala demonstrațiilor au fost prezentate de asemenea sisteme de termo-hidroizolare pentru acoperiș și fațadă de la Knauf Insulation și scări de lemn în diverse tipuri constructive realizate de Scalemni.
• Învelitoare cu șindrilă bituminoasă Iko peste placă de OSB și sistem termoizolant Ursa, cu înglobarea unei ferestre de masardă Velux; au fost folosite elemente de șindrilă Cambridge Xtreme, cu ridicare pe calcan și grilă de ventilație.
• Învelitoare metalică din titan-zinc cu falțuri realizate manual, peste un acoperiș în șarpantă, cu covor de ventilație, și demonstrații de ornamentică pentru lucrări cu caracter decorativ executate de firma Valcon Roofs; au fost integrate o fereastră de mansardă Velux și un coș de fum.

Demonstrațiile practice s-au desfășurat pe standurile de lucru utilizate la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, proiectate și executate în Elveția și aprobate de IFD, care pun în evidență lucrările de detaliu, siguranța sistemelor și priceperea montatorilor. De asemenea, vizitatorii manifestării au putut cere consultanță de specialitate atât specialiștilor, cât și furnizorilor de soluții, reprezentanți ai unor companii recunoscute pe plan național și internațional.
Manifestările de acest gen au rolul ca, pe lângă atragerea atenției asupra rolului montatorilor și creșterea solidarității de branșă, să constituie o bază de selecție pentru competițiile și evenimentele similare internaționale (de exemplu Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri 2016 din Polonia, organizat de IFD).
Mai multe detalii puteți afla pe site-ul evenimentului:
www.acoperismagazin.ro/concurs

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009 Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009
Hornbach va comercializa gama de maşini şi accesorii BOSCH Professional Hornbach va comercializa gama de maşini şi accesorii BOSCH Professional
Sony lanseaza seria de televizoare 4K HDR MASTER care ofera cea mai buna calitate a imaginii in orice locuinta Sony lanseaza seria de televizoare 4K HDR MASTER care ofera cea mai buna calitate a imaginii in orice locuinta
Hornbach: Romanii cheltuie pana la 300 de lei pe luna pentru hrana cainilor de companie Hornbach: Romanii cheltuie pana la 300 de lei pe luna pentru hrana cainilor de companie
TNI: Locuintele noi sunt mai ieftine cu 200 euro/mp fata de luna februarie - 08 Mai 2009 TNI: Locuintele noi sunt mai ieftine cu 200 euro/mp fata de luna februarie - 08 Mai 2009
S-au scumpit gazele S-au scumpit gazele

Vezi mai multe articole