DAIKIN lanseaza, in premiera, noua generatie de agenti frigorifici pentru reducerea consumului de energie electrica cu pana la 10%

03 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daikin lansează, ȋn premieră pe piața de profil, pompe de căldură şi aer condiționat ȋncărcate cu noua generație de agenți frigorigici R-32, inovație care asigură o eficiență energetică ridicată şi totodată, o protecție sporită a mediului ȋnconjurător. Ȋn acest moment, R-32 este poziționat ca lider al gamei de agenți frigorifici datorită proprietăților sale de a reduce consumul de energie electrică cu aproximativ 10%, comparativ cu aparatele de climatizare care folosesc alte tipuri de agenți frigorifici. De asemenea, potențialul de ȋncălzire globală (GWP) de trei ori mai mic decât R-410 şi impactul redus asupra mediului sunt elemente care consolidează poziția de top a noii game R-32.

“Urmărind filosofia companiei ȋn ceea ce priveşte aplicarea practicilor ecologice cu eficiență energetică, Daikin a lansat un trend ȋn materie de agenți frigorifici, fiind prima companie care a dezvoltat un aparat de aer condiționat care foloseşte exclusiv agenți frigorifici din gama R-32. De fapt, acest agent frigorific a fost folosit mulți ani ca o componentă a agentului frigorific R-410A, ȋnsă Daikin, pionier al inovațiilor ȋn acest domeniu, a recunosut avantajele folosirii agentului pur R-32, ȋn defavoarea utilizării ca parte a unui amestec. De atunci, mulți jucători din industrie ne-au urmat modelul”, a declarat Julia Marinescu, Marketing Coordinator, Daikin Airconditioning Central Europe – România.

Primele aparate de aer condiționat cu agent frigorific R-32 au fost lansate la nivelul Europei ȋn 2013, oferind beneficii mediului prin controlul de neegalat pe care ȋl oferă utilizatorilor. Daikin Emura, Ururu Sarara, FTXM sunt doar câteva dintre produsele ȋncărcate cu R-32, disponibile ȋn Europa. Performanțele acestui sistem pot fi evidențiate printr-un exemplu concret: ȋn cazul ȋn care un client alege aerul condiționat Daikin Emura cu agent frigorific     R-32, echivalentul ȋncărcăturii de CO2 al acestuia este de 78% mai mică comparativ cu acelaşi model ȋncărcat cu R-410A. Acest lucru se datorează faptului că R-32 are un potențial de ȋncălzire globală de trei ori mai mic decât R-410A, iar volumul agentului frigorific este, de asemenea, cu 30% mai mic față de celălalt sistem, fapt ce reduce substanțial riscurile pentru mediu ȋn cazul ȋn care se va produce o scurgere ȋn mod accidental.

Având ca scop minimizarea riscurilor provenite de la gazele fluorurate cu efect de seră, utilizate ȋn mod obişnuit ca agenți frigorifici, Uniunea Europeană a interzis din 2004 orice echipament cu agenți frigorifici care diminuează stratul de ozon. De atunci, sunt acceptate ȋn Europa doar anumite game de agenți frigorifici, precum R-32, R-410A, R-134A.

Fiind preocupat de nevoile consumatorilor, Daikin a evaluat cu atenție toate opțiunile, luând ȋn considerare pentru gama R-32 atât reducerea potențialul de ȋncălzire global, cât şi aspectele legate de eficiența energetică, siguranță şi accesibilitate. Agentul R-32 poate fi utilizat ȋn siguranță pentru majoritatea unităților de aer condiționat şi pompe de căldură deoarece respectă standardele internaționale și europene referitoare la inflamabilitate, aflându-se sub limita inferioară definită de legislația în vigoare. Ȋn plus, instalarea şi ȋntreținerea echipamentelor R-32 este similară şi la fel de simplă ca cea a echipamentelor R-410A şi pentru că este un agent pur, manevrarea este mult mai uşoară.

Pe lângă efectul agenților frigorifici, un impact major al aparatelor de aer condiționat şi al pompelor de căldură asupra ȋncălzirii globale provine de la energia electrică pe care acestea o folosesc. Ȋnsă, ȋn cazul ȋn care există surse regenerabile de energie, acest impact poate fi aproape de zero. Având ca obiectiv protecția mediului ȋnconjurător, Daikin recomandă alegerea unui model cu etichetă energetică din clasa de top şi totodată, un echipament cu o ȋncărcătura a echivalentului de CO2 cât mai redusă.

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este un producător european important de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajați în întreaga Europă și 10 fabrici de producție majore cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Olanda, Turcia și Marea Britanie.
La nivel global, compania DAIKIN este renumită pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentu calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele Romania, al saptelea an de crestere: +20% si o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro in 2019 Miele Romania, al saptelea an de crestere: +20% si o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro in 2019
Stimulente pentru achizitia de locuinte noi prin Prima Casa - 23 Octombrie 2009 Stimulente pentru achizitia de locuinte noi prin Prima Casa - 23 Octombrie 2009
Colturi in bucatarie Colturi in bucatarie
Banii se dau in functie de bunurile din casa Banii se dau in functie de bunurile din casa
In anii '90 mobila se vindea ca pasta de dinti, acum clientul este mai exigent In anii '90 mobila se vindea ca pasta de dinti, acum clientul este mai exigent
Caravana „Inovatia Wienerberger mai aproape de tine” ajunge in 9 orase din tara si ofera consultanta personalizata! Caravana „Inovatia Wienerberger mai aproape de tine” ajunge in 9 orase din tara si ofera consultanta personalizata!

Vezi mai multe articole