Decorarea casei

Decorarea casei - cum pornesti proiectul

06 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este pentru prima data cand decorezi o casa? Ai decis sa intreprinzi acest proiect prin propriile tale forte, fara sa apelezi la sfaturile si ideile unui designer home&deco? Sigur te vei descurca de minune iar rezultatul va fi unul senzational, este suficient sa acorzi importanta cuvenita catorva pasi extrem de simpli.

Daca este o camera deja aranjata si vrei sa o redecorezi, atunci uita-te cu atentie la felul in care arata ea acum. Ce-ti place la ea si ce nu-ti place? Cum cade lumina si cat de luminoasa este? Iti plac culorile peretilor, covorului, draperiilor si mobilei? Iti place stilul pieselor de mobilier? Ce ti se pare gresit in actualul design al camerei? Raspunsurile la toate aceste intrebari sunt importante pentru a nu face aceleasi greseli in cadrul noului proiect.

Bun, acum ai raspunsurile, este cazul sa le treci intr-o lista. Listele sunt bune deoarece te ajuta sa te organizezi mai bine, sa nu-ti uiti ideile, sa le poti bugeta si sa-ti poti nota eventualii furnizori si magazine unde ai putea gasi obiectele si materialele de care ai nevoie.

Fa-ti un mood board cu poze reprezentative pentru ideile tale. Poti apela la solutia analogica, adica un panou de pluta in care infigi, cu ajutorul boldurilor, poze decupate din reviste, sau poti incerca varianta digitala a mood board-ului, Pinterest. Poti sa revii asupra pozelor ori de cate ori simti nevoie sa ajustezi sau sa imbunatatesti ideile. Este normal ca viziunile si gandurile sa ti se schimbe de la o zi la alta, pana cand capata conturul final.

Spune-ti ideile si cere parerea iubitului sau iubitei, prietenelor in al caror bun gust te increzi. Un unghi de vedere diferit, o perspectiva inedita va fi intotdeuna binevenita.

Nu incepe sa cumperi obiectele pana cand nu esti 100% sigur si decis. Pentru perdele, draperii, tapet sau mocheta, cere mostre de culori si tesaturi. Iti va fi mai usor sa te decizi atunci cand asezi pe perete bucatile de tapet si vezi cum se potrivesc cu nuanta parchetului.

Si ultimul sfat: daca nu ai la dispozitie intregul buget necesar decorarii, nu realiza acest proiet pe bucati, in etape. Nu cumpara acum canapeaua si fotoliile, de exemplu, lasand pentru cateva luni mai tarziu achizitionarea masutei de cafea, a lustrei si a celorlalte corpuri de iluminat. S-ar putea sa nu le mai gasesti sa le cumperi pe cele pe care le dorisei initial si vei fi nevoita sa improvizezi. Cel mai bine este sa decorezi in intregime o camera si abia apoi sa treci la urmatoarea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Panouri ornamentale Alex Turco by Noblesse Interiors Panouri ornamentale Alex Turco by Noblesse Interiors
Perdele si draperii care schimba decorul casei, idei practice Perdele si draperii care schimba decorul casei, idei practice
Fotografii si tablouri la discretie Fotografii si tablouri la discretie
Ce sunt lichenii stabilizati si ce eforturi presupun amenajarile interioare cu acestia Ce sunt lichenii stabilizati si ce eforturi presupun amenajarile interioare cu acestia
Cum sa-ti faci singur decoratiunile de Craciun – idei si exemple Cum sa-ti faci singur decoratiunile de Craciun – idei si exemple
Idei creative pentru decorarea oualor de Paste Idei creative pentru decorarea oualor de Paste

Vezi mai multe articole