on

Decorarea peretilor cu placi 3D

14 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In mod clasic, finisarea suprafetelor interioare se realizeaza cu sistemul de gleturi, iar decorarea cu ajutorul vopselei lavabile. De asemenea, mai sunt utilizate si alte tipuri de acoperiri, cum ar fi tapetul din diverse materiale, tencuiala decorativa sau alte acoperiri care realizeaza diferite efecte decorative.

Pe langa toate aceste variante pentru finisarea si decorarea peretilor in functie de preferintele personale si designul interior gandit, exista si alte solutii moderne. De aceasta data iti prezentam o solutie de placare interioara a peretilor cu ajutorul placilor decorative 3D.

Placile decorative 3D sunt realizate din ipsos, un material ecologic care nu prezinta niciun risc pentru sanatate. Calitatile panourilor sunt intregite de aportul la izolarea termica si fonica, pe langa efectul de reglare a microclimatului interior realizat prin absorbtia sau eliberarea umiditatii din material. La aceste calitati adaugam una deloc de neglijat pentru aceste vremuri: materialul este ignifug.

Din punct de vedere al dimensiunii, materialul se prezinta sub forma de placi cu dimensiunea 50x50x3 cm, are o greutate de circa 4,5kg/ placa si este livrata in culoarea naturala, culoarea alba. Rezistenta placilor este realizata si de armarea cu fibra de sticla.

Avand in vedere structura poroasa si compozitia ipsosului, placile sunt sensibile la umezeala, din acest motiv nu sunt recomandate pentru spatii umede cum sunt peretii din baie, spalatorii, uscatorii sau alte zone cu continut mare de vapori. In restul caselor nu exista restrictii de montaj.

Montajul efectiv este unul relativ simplu, poate fi realizat de profesionisti, dar si de o persoana cu abilitati de mester, sunt perfecte pentru iubitorii de bricolaj. Ca la orice lucrare, pregatirea peretilor este prima operatiune si este esentiala pentru reusita si durabilitatea lucrarii. Suportul de montaj poate fi o tencuiala clasica, finisata sau nu cu tinci, suprafete gletuite sau vopsite, orice alta suprafata care permite aderenta corecta a adezivului utilizat pentru lipirea placilor decorative. Ca adeziv se poate utiliza unul pentru termosistem sau pentru placi ceramice dacă suportul este un tinci sau o tencuiala. Pentru lipirea pe glet poate fi utilizat un adeziv pentru lipirea placilor din gipscarton – ipsos adeziv. Amorsarea suprafetei peretelui si a placilor decorative trebuie realizata in prealabil. Este recomandata si o fixare mecanica a placilor, in cele patru colturi cu ajutorul unor dibluri care, ulterior montajului efectiv, vor fi mascate. Pentru aceasta se vor face gauri de 6 mm la o distanta de circa 10 cm de colturile placilor. Rosturile dintre acestea vor fi acoperite la final cu glet pe baza de ipsos, iar finisarea se va face cu smirghel fin, granulatie 600.

Ultima operatiune si cea care va da efectul maxim al placarii 3D este decorarea placilor. Aceasta se poate face cu o gama larga de vopsele, care pot fi acrilice, lac sau siliconice, in orice culoare.

Placile decorative 3D din ipsos pentru placarea peretilor reprezinta o metoda moderna pentru realizarea decoratiunilor interioare si pot fi utilizate atat pentru spatii comerciale, cat si pentru resedinte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vopseaua care te poarta pe dune de desert Vopseaua care te poarta pe dune de desert
Peste 1000 de nuante de vopsea sub un singur nume Peste 1000 de nuante de vopsea sub un singur nume
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii
Efectul ombre – un accent chic cu efort mic. Cum sa vopsesti peretii in degrade Efectul ombre – un accent chic cu efort mic. Cum sa vopsesti peretii in degrade
Glet peste vopsea lavabila? Este posibil, dar numai in anumite conditii Glet peste vopsea lavabila? Este posibil, dar numai in anumite conditii
Intr-o noua lumina Intr-o noua lumina

Vezi mai multe articole