on

Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS!

29 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Te-ai gandit vreodata ca majoritatea oamenilor petrec mai mult de 85% din timp in interiorul cladirilor? Poate ca da, dar cu siguranta nu te-ai gandit ca nivelul de poluanti poate fi de pana la 5 ori mai mare in aerul din interior comparativ cu cel de afara (conform unui studiu citat de Agentia SUA pentru Protectia Mediului).

 

Ba chiar mai mult decat atat, au fost identificate peste 8 000 de posibile surse de poluare a aerului din interior, cele mai frecvente fiind materialele de constructii si finisajele (ex. vopsele, parchet laminat, mocheta, tamplarie cu profile PVC etc.), dar si mobilier (ex. MDF), produse de curatenie si asa mai departe. Poluantii pot fi chimici (ex. compusi organici volatili, formaldehida, amoniac, plumb, mercur s.a.) si biologici (ex. mucegai). Mai mult, dintre poluantii chimici exista unii care, conform International Agency of Research for Cancer, sunt incadrati in clasa substantelor cancerigene (formaldehida).

 

Da, vopselele pot fi o sursa de poluanti si, in functie de concentratie si de timpul de expunere, pot provoca probleme de sanatate - de exemplu, rinite alergice, lacrimarea ochilor, stranut, usturime in gat etc., sau pot agrava simptomele celor care sufera de alergii, astm sau pur si simplu sunt persoane vulnerabile – asa cum sunt copiii, varstnicii si femeile insarcinate.

 

DURAZIV este primul producator care a obtinut eticheta ECOLABEL pentru o vopsea lavabila, Duraziv Fara Miros. Mai precis, Duraziv a creat un produs care sa contina o cantitate minima de COV (compusi organici volatili), iar apoi a reusit sa il reformuleze, astfel incat sa elimine complet orice urma de poluanti chimici din reteta: zero COV, zero formaldehida, zero amoniac, zero carcinogeni. Produsul a fost testat la EUROFINS Danemarca, dupa standardele ecologice M1 Scandinavia, AgBB (Blau Engel) Germania, ISO 16000 din 2006 Indoor Air, si clasificarii IARC (International Agency for Research on Cancer) devenind astfel cea mai sigura alegere pentru toti cei care cauta un produs de calitate superioara si, in acelasi timp, cu zero risc pentru sanatate.

  

Pentru comparatie, legislatia din Romania prevede o limita maxima de COV de 30 g/l pentru o vopsea obisnuita, iar testele se fac doar la nivel de produs, nu si in aerul respirat. Ori, compusii organici volatili, dupa cum le spune si numele, se evapora in aerul din incapere odata cu uscarea peliculei de vopsea dupa zugravit, timp in care suntem expusi. Tocmai de aceea, Eurofins a testat vopseaua DURAZIV Fara Miros atat in pelicula, cat si prin metoda Chamber Test, adica in aerul respirat din incapere, dupa 3 zile de aplicare si, respectiv, 28 de zile. Nivelul de emisii este aproape zero, iar mirosul, conform Sensory Test, este zero la numai doua ore de la aplicare! Asta inseamna ca locatarii se pot muta in camera in aceeasi zi in care s-a zugravit, fara risc pentru sanatate, fara sa fie nevoie sa tina geamul deschis (foarte comod pentru anotimpul rece).

Din punct de vedere al functionalitatii, vopseaua superlavabila Duraziv Fara Miros are un grad de alb superior, clasa de lavabilitate 2 si o putere de acoperire de 16-18 mp/l/strat, putand fi aplicata atat cu trafaletul, cat si cu pompa, vaporii emisi fiind fara risc pentru sanatatea celui care ii inhaleaza. Clasa de lavabilitate ii confera o rezistenta inalta la murdarire si patare, putand fi usor curatata cu o laveta umeda fara ca aspectul peliculei sa aiba de suferit, fapt ce ii asigura o durata de viata mult mai mare decat in cazul unei vopsele obisnuite.  

Un alt aspect important de retinut este faptul ca vopseaua are o reologie speciala, astfel incat nu stropeste la aplicare, deci nu face mizerie. Prin urmare, permite renovarea rapida si mutarea locatarilor in aceeasi zi, fara ca acestia sa fie deranjati de miros si fara ca ei sa dedice o perioada mare de timp curatarii stropilor de vopsea.

 

Alaturi de vopsea, Duraziv a dezvoltat si doua amorse Fara Miros ECOLABEL, una transparenta, concentrata, si alta alba care poate fi folosita si ca prim strat ceea ce permite aplicarea vopselei doar intr-un singur strat si reduce astfel timpul de aplicare prin eliminarea unei manopere. Mai mult, vopseaua Duraziv Fara Miros poate fi colorata in peste 300 de nuante, fiind primul sistem de nuantare certificat ecologic din Romania, oferind astfel o gama larga de culori pastel celor interesati.

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vopsea Lavabila – Sparkling Safari - Ghid de aplicare Vopsea Lavabila – Sparkling Safari - Ghid de aplicare
GoodHome – Vopsea lavabila pentru interior GoodHome – Vopsea lavabila pentru interior
Peste 1000 de nuante de vopsea sub un singur nume Peste 1000 de nuante de vopsea sub un singur nume
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii
Despre lambriuri Despre lambriuri
Lacuri si amorse ecologice Lacuri si amorse ecologice

Vezi mai multe articole