Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Living cu pereti gri

Griul. Versatilitatea non-culorii

02 octombrie, 2013

Griul este noua culoare la moda, surclasandu-si celelalte rude neutre: bejul, maroul taupe si ivoriul. Noul must-have in materie de vopseluri pentru casa, griul este in acelasi timp modern si sofisticat, dar si clasic si atemporal. Contrar aparentelor, griul este o nuanta cameleonica ce poate fi integrata cu succes in orice camera, schema cromatica sau atmosfera dorita. In psihologia culorilor, griul reprezinta pacea si echilibrul. Emana calm si siguranta, dar este si practic si simplu. E culoarea neutra perfecta, combinatia ideala intre alb si negru. Desi in mod obisnuit asociem griul cu zilele innorate si ploioase, in interiorul casei aceasta culoare nu va arata deloc mohorata. Atat peretii, cat si mobilierul sau materialele textile sunt puse in valoare prin gri. Intensitatea si bogatia…

mai mult >
Vopsea pentru creta

Vopseaua pentru creta

30 septembrie, 2013

Pentru cei mai multi oameni cu idei creative aparitia vopselei pentru creta a fost o adevarata revelatie. Iar faptul ca propria “tabla” poate sa fie orice culoare iti doresti, o face si mai ravnita de cei ce nu se multumesc cu o vopsea clasica. Iti dam cateva idei de decorare cu o vopsea speciala pentru creta. Tabla traditionala. Poti avea propria tabla scolara, fie desenata pe peretele din bucatarie sau camera copiilor, fie prin vopsirea unui panou pe care sa-l folosesti ca tabla mobila. Copiii o pot folosi pentru a desena, iar tu poti scrie lista de cumparaturi, programul familiei sau meniul zilei. Usa de la camara. Un loc inedit ce poate fi vopsit astfel este usa de la camara sau usa unui dulap din bucatarie. In modul asta, nu e nevoie ca ceea ce scrii sa fie neaparat la vedere. E un…

mai mult >
casa colorata

Redecoreaza rapid si ieftin

17 septembrie, 2013

Schimbarea sezonului aduce cu ea nevoia de innoire. Insa regandirea spatiului in care traiesti nu trebuie sa implice un buget semnificativ. Pentru ca daca vrei sa aduci un suflu nou casei tale, nu ai nevoie de o redecorare ca la carte, ci de cateva idei de impact. Prin rotatie. Inainte de a colinda magazinele de mobilier si decoratiuni interioare, incearca sa lucrezi cu ce ai deja. Rearanjarea mobilierului sau mutarea acestuia dintr-o camera in alta, precum si schimbarea fetelor de perna sau a draperiei pot spori impresia de nou a camerelor. Daca paleta de culori a casei tale este neutra si mergi pe accente de culoare contrastanta, ai un avantaj pentru ca te poti juca mult mai usor cu asezarea mobilierului si reorganizarea elementelor decorative. Incearca sa pozitionezi patul din dormitor…

mai mult >
Paletar

Folosirea culorilor in designul interior

22 august, 2013

Pentru a intelege modul optim de intrebuintare a culorilor atunci cand iti decorezi casa, e bine sa intelegi principiile care stau la baza perceperii si clasificarii culorilor. Culorile primare sunt rosu, galben si albastru. Toate celelalte deriva din aceste nuante pure. Culorile secundare sunt obtinute prin amestecul a cate doua culori primare. Astfel, din rosu si galben obtinem oranj, din albastru si galben, verde si din rosu si albastru, violet. Culorile tertiare sunt create prin combinarea unei culori primare alaturi de o culoare complementara ce ii corespunde: rosu/oranj, galben/oranj, galben/verde etc. Culorile neutre pure sunt negrul, albul si griul obtinut doar din amestecarea celor doua. Mai exista o serie de culori neutre acceptate, printre care se numara alte griuri, marourile,…

mai mult >
Munte construit pe acoperisul unui bloc din China

Peisaj de munte pe acoperisul blocului

21 august, 2013

Atunci cand blocurile din beton ale orasului te sufoca, ai trei optiuni: iti iei concediu si pleci in vacanta la munte sau la mare, iti construiesti propria ta cabana la munte sau..... iti construiesti propria ta cabana... pe bloc. Asa a procedat un profesor chinez, care si-a construit pe un bloc din Beijing nu doar o cabana, ci un adevarat munte. Profesorul i-au trebuit 6 ani pentru a urca pe bloc toate rocile si stancile specifice peisajului de munte si pentru a le aseza in pozitii stabile, in jurul si peste casa liftului. Ulterior a adaugat si vegetatie iar intreaga „constructie” seamana cu o locuinta sculptata in munte. Atentie, insa, nu te sfatuim sa procedezi precum traznitul profesor chinez. Din contra. Acesta nu are autorizatie de constructie pentru traznita locuinta dintre stanci,…

mai mult >