"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2)

22 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tabelul de mai jos se doreste a fi un instrument de nadejde pentru toti cei care doresc sa se ocupe singuri de reparatiile din casa. Cu ajutorul lui veti putea evalua renovarile pe care le puteti aborda si cele pentru care aveti nevoie de sprijinul cuiva mai priceput.
In partea stanga a tabelului se regasesc cele mai reprezentative lucrari de ronavare care pot fi efectuate intr-un camin, iar in dreptul fiecarei lucrari am specificat daca activitatea in cauza poate fi indeplinita de cineva cu abilitati minime, intermediare sau avansate. Mai jos veti gasi interpretarea noastra pentru fiecare nivel.
 
-         Amator: cineva care nu a fost implicat niciodata direct intr-o lucrare complexa de renovare in trecut, dar care poate folosi cu succes o pensula sau un trafalet, sau care stie sa masoare cu ajutorul unei rulete si sa utilizeze o masina de gaurit cu acumulator. Aceasta persoana este dispusa sa invete mai multe tipuri de lucrari (de nivel intermediar si avansat) si poate sa “descifreze” anumite aspecte ale unei lucrari citind instructiunile puse la dispozitie de producatorii de materiale, scule si unelte sau citind articole Do It Yourself.
-         Intermediar: cineva care a facut cateva renovari in trecut si care nu intampina nici o dificultate in a schimba o placa sparta de faianta. El este capabil sa utilizeze un ferastrau electric si alte unelte electrice semiprofesionale. Aceasta persoana poate sa construiasca o noptiera sau, cu ceva efort, o mica anexa pe langa casa.
-         Avansat: Cineva ale carui abilitati sunt aproximativ de nivelul celor ale unui meserias profesionist. “Avansatul” detine o experienta bogata in domeniul renovarilor, avand la activ zeci de lucrari finalizate cu succes. El intelege foarte bine planul casei astfel incat poate schimba singur toata instalatia electrica si sanitara. De asemenea, poate construi aproape orice anexa fara niciun fel de ajutor din partea unui profesionist.
 
 

Citeste si prima parte a acestui articol

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

4 trucuri care te ajuta sa calci hainele fara sa folosesti un fier de calcat 4 trucuri care te ajuta sa calci hainele fara sa folosesti un fier de calcat
ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi
Solutii handmade pentru ramele foto Solutii handmade pentru ramele foto
Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta
Cum construim un bar in bucatarie Cum construim un bar in bucatarie
 Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel! Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel!

Vezi mai multe articole