do it yourself - bricolaj

"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (1)

08 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca, in ziua de azi, tot ce se vrea a fi un lucru de calitate trebuie sa aiba la baza un grad inalt de profesionalism, ceea ce presupune necesitatea unei specializari accentuate, nu acelasi lucru poate fi spus despre renovarile necesare intr-un camin. Noi, cel putin, suntem convinsi ca dumneavoastra puteti aborda multe lucrari singuri. Si asta nu doar pentru a economisi o suma oarecare de bani, neplatind mana de lucru, ci si pentru ca aici este vorba despre pasiune.Singurele aspecte de care depinde abordarea in regie proprie a anumitor lucrari in casa sunt timpul si nivelul de pricepere pe care le aveti. Daca sunteti incepator, cu atat mai bine: veti trai entuziasmul unei schimbari importante in viata dumneavoastra, in modul de gestionare a timpului.

Asadar, intrebarile pe care trebuie sa vi le puneti sunt urmatoarele:

Daca e sa ganditi negustoreste, aceste economii pot duce la profituri substantiale atunci cand veti decide sa vindeti casa.

- cat timp pot dedica unui proiect de renovare (ex: numarul minim de ore pe saptamana)

- am priceperea necesara sa duc la bun sfarsit un asemenea proiect?

- am toate sculele necesare finalizarii proiectului, sau le pot inchiria/imprumuta?

- voi avea nevoie de ajutor din partea unui profesionist pe parcursul lucrarii?

- m-am gandit la gradul de risc si siguranta implicate de proiectul in sine?

- sunt sigur ca stiu si inteleg elementele structurale si sistemele casei mele (daca proiectul presupune lucrul in aceste zone)?

 
Cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa supraapreciati maiestria si abilitatile necesare obtinerii unui rezultat de calitate si a timpului pe care-l puteti dedica
pentru o astfel de lucrare. Primul punct este foarte important, deoarece abordarea trebuie facuta cu dorinta permanenta de a ajunge la niste standarde profesionale. Revenind la negustorie – caci traim intr-o economie de piata, totusi - potentialii cumparatori vor putea identifica cu usurinta o lucrare care nu este facuta la niste standarde profesionale si acest lucru va avea un impact negativ asupra interesului lor de a cumpara locuinta sau ii va determina, mai mult ca sigur, sa incerce sa negocieze pretul de vazare a casei.
 
Nu spunem ca puteti executa chiar orice lucrare, dar in mod sigur sunt destule cele pe care le puteti aborda cu suficiente sanse de reusita. Niste rezultate de calitate sunt cea mai mare satisfactie pentru un pasionat. Lucrarile ce nu sunt la vedere (ex.: cablare, instalatii sanitare s.a.) vor avea niste rezultate mai mult practice decat estetice, dar bucuria unui lucru facut cu propriile maini si cunostinte nu este, in mod sigur, mai mica.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum se zugraveste cu vopsea lavabila? Cum se zugraveste cu vopsea lavabila?
DIY – cum sa construiesti un gratar din caramida DIY – cum sa construiesti un gratar din caramida
Sa vopsim usor! Sa vopsim usor!
Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta Micile proiecte pentru casa ta debuteaza in forta
Suport pentru brad - Bricolaj - Do It Yoursef Suport pentru brad - Bricolaj - Do It Yoursef
Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi

Vezi mai multe articole