test

Destinatii alternative de vacanta pentru 1 mai

30 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Weekendul prelungit ce incepe cu 1 mai e la numai o zi distanta. Majoritatea profita de aceasta oportunitate pentru a-si lua o minivacanta, de cele mai multe ori pe litoralul romanesc. Insa Romania are de oferit mult mai multe destinatii turistice atractive decat Marea Neagra, iar noi iti vom propune 3 destinatii alternative pentru vacanta de 1 mai, daca inca nu ai decis unde sa mergi.

1. Cascada Bigar – cea mai frumoasa cascada din lume

Cascada Bigar, aflata in judetul Caras Severin, a fost declarata cea mai frumoasa cascada din lume de site-ul The World Geography. Motivul pentru care Cascada Bigar a primit aceasta titulatura este felul in care apa curge pe stancile acesteia, facand-o sa para scoasa dintr-un basm. Cascada Bigar este o destinatie turistica potrivita daca vrei sa evadezi in natura si sa admiri peisaje ce iti pot taia rasuflarea.

2. Lacul Rosu este cel mai mare lac de baraj natural din Romania si se afla in apropierea Cheilor Bicazului.

Lacul Rosu si-a primit denumirea in urma unei legende autohtone conform careia in timpul unei furtuni, o parte din munte s-a desprins si a cazut peste cativa ciobani si oile lor. Se spune ca sangele ciobanilor a colorat apa lacului in nuanta de rosu descrisa in legenda. Lacul Rosu este o alegere potrivita nu numai datorita faptului ca peisajul este de nedescris, dar si pentru ca imprejurimile lacului sunt foarte frumoase, de asemenea: Cheile Bicazului.

3. Daca nu ai vizitat Cazanele Dunarii pana acum, este cazul sa o faci.

Acest sector al Dunarii aflat la trecerea fluviului printre Carpati beneficiaza de o incarcatura istorica mare: poti admira statuia regelui dac Decebal si Tabula Traiana, o lespede de piatra aflata pe unul dintre malurile Dunarii. In vecinatatea hidrocentralei Portile de Fier, defileele sculptate de Dunare merita vizitate cel putin o data pe an.

Timpul ramas pana la 1 mai e scurt, asa ca ar fi bine sa te decizi repede. Vacanta placuta!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa-ti planifici concediul stand confortabil in pat Cum sa-ti planifici concediul stand confortabil in pat
La  Defense, noul Paris La Defense, noul Paris
Vinalia | Rasfat si Relaxare Vinalia | Rasfat si Relaxare
Roche Mazet - Legatura puternica dintre Om, Natura si Arhitectura Roche Mazet - Legatura puternica dintre Om, Natura si Arhitectura
Nisipurile de aur - oferte pentru toate gusturile si buzunarele Nisipurile de aur - oferte pentru toate gusturile si buzunarele
Port Aventura, parcul senzatiilor tari Port Aventura, parcul senzatiilor tari

Vezi mai multe articole