destinatii de vacanta - insula Phuket

Destinatii fierbinti pentru sezonul rece (I)

08 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand te uiti pe fereastra la vremea urata de afara si iti lipesti mainile de caloriferul fierbinte, e foarte probabil sa iti aduci aminte ca in alte parti ale globului lucrurile stau un pic altfel. Adica e multa lumina, e soare, e plin de culoare si toata lumea e binedispusa si cu chef de distractie ca intr-o reclama la produse cosmetice. Daca te tenteaza si iti permiti o astfel de escapada, atunci nu mai strange mainile pe calorifer pentru ca esti doar la un avion distanta de o lume complet diferita de cea in care te afli.

Thailanda

Sa incepem cu Thailanda. De buna seama una dintre cele mai populare destinatii exotice pentru europeni. Acest “parc al distractiilor” asiatic se afla printre primele locuri in topul destinatiilor exotice.

Insula Phuket este considerata cea mai populara si cosmopolita dintre destinatiile turistice thailandeze. Daca esti amator de distractie si adrenalina atunci asta este locul perfect pentru tine. Dar daca vrei sa te relaxezi si agitatia din viata ta cotidiana ti se pare suficienta atunci oferta turistica pentru tine este la fel de vasta. Te asteapta zeci de paradisuri linistite unde sa te retragi si sa iti incarci cu adevarat bateriile.

In ceea ce priveste preturile poti sa stai linistit. Odata ce ai ajuns acolo, ai sa dai un nou sens cuvantului ieftin. Transportul este problema insa. Ca sa ajungi in cealalta parte a globului si sa schimbi anotimpul te costa ceva.

Insulele Maldive

Si daca tot vorbim de paradisuri terestre, haideti sa ne oprim putin in Maldive. Este un stat insular situat in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Cuprinde 1192 de insule, din care 250 nu sunt locuite. Nu te gandi sa iti iei si pulovarul ala mai gros pentru ca nu ai ce sa faci cu el. Clima este calda pe tot parcursul anului. In plus o sa ai parte aici de apa clare ca sticla, de nisipuri albe si fine si de oameni primitori si zambitori. Iar daca vrei un spectacol pe care sa il tii minte toata viata, atunci mai afla ca Insulele Maldive este unul dintre cele mai potrivite locuri din lume pentru privitul balenelor si al delfinilor. In plus, o excursie cu submarinul ofera posibilitatea de a privi recifele coraligiene si pestii tropicali din adancuri.

In ceea ce priveste preturile, pregateste-te din nou sa scoti mai mult din buzunar pentru transport decat pentru sejurul petrecut acolo. Asta evident daca nu ai gusturi mai extravagante, pentru ca sunt destule oferte care la preturi proportionale pot satisface cele mai pretentioase gusturi.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

nouatigaraelectronica

19 februarie, 15:59

un snorkeling in Thailanda sau in Maldive...ce ai putea sa vrei mai mult de la viata!? :d

Alte articole

Manastirea Corbii de Piatra Manastirea Corbii de Piatra
Domul din Milano Domul din Milano
Paris - o excursie de vis in istorie Paris - o excursie de vis in istorie
Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein
Radiatoare de aluminiu: o solutie ecologica pe malul lacului … Zurich! Radiatoare de aluminiu: o solutie ecologica pe malul lacului … Zurich!
Baie printre nuferi Baie printre nuferi

Vezi mai multe articole