on

Detine controlul umiditatii in casa ta cu Isover

15 iunie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zonele in care pastram florile sau cele in care ne desfasuram activitatea zilnica au nevoie de o aerisire optima si de un nivel crescut de confort. Asadar, cand incepem izolarea casei, intrebarea ramane deschisa: Cum ne putem feri de aparitia mucegaiului, a mirosurilor neplacute sau de degradarea izolatiei montate astfel incat lucrarea realizata sa fie de durata?

Vara sau iarna, tu detii controlul

Suntem in plina vara, iar temperaturile ridicate creeaza o stare de disconfort chiar si in locuinta. Ce putem face?! Nimic mai simplu! Luam in calcul un strat cat mai gros de izolatie, cu un produs performant, pentru a ne izola functional casa impotriva caldurii provenite din exterior, protejand-o in plus si de efectele umiditatii rezultate din uscarea rapida a lemnului din sarpanta, impreuna cu o ventilatie optima.

Totodata, in anotimpul rece, diferentele de temperatura dintre interior si exterior duc la formarea unui continut de umiditate excesiva. La acestea se pot adauga fisurile din ziduri si acoperis, ce favorizeaza aparitia infiltratiilor, producerea condensului si a mucegaiului, afectand calitatea aerului care influenteaza confortul casei si sanatatea intregii familii.

In plus, aceste efecte negative ale umezelii din incaperi duc la degradarea peretilor in timp si creeaza un mediu propice dezvoltarii igrasiei.

Concluzia? Etanseaza peretii si acoperisul cu sistemul inteligent Isover VARIO®, o serie de componente ce asigura protectie casei contra umiditatii tot timpul anului si o durata de viata lunga a locuintei:

• ISOVER VARIO® KM Duplex UV este prima membrana climatica inteligenta din Romania, cu proprietati variabile, ce se adapteaza conditiilor climatice, avand o permeabilitate variabila in functie de umiditatea relativa din spatiul izolat. Astfel, membrana poate fi folosita pentru protectia fata de umiditate a elementelor de constructie si pentru imbunatatirea etansarii acestora la trecerea aerului la nivelul peretilor exteriori, plafoanelor si a componentelor din lemn ale acoperisurilor.

De asemenea, ISOVER VARIO® KM Duplex UV isi modifica structura moleculara in functie de umiditatea relativa, devenind permeabila sau etansa la vaporii de apa. Mai mult, in timpul verii membrana climatica inteligenta isi modifica permeabilitatea si permite trecerea catre incapere a vaporilor de apa rezultati din uscarea elementelor din lemn ale structurii, iar iarna este etansa la trecerea vaporilor din incaperea incalzita catre exterior, evitandu-se astfel fenomenul de condens.

• Isover VARIO® KB 1, banda adeziva pe o singura parte pentru etansarea suprapunerilor dintre membrana VARIO® KM Duplex UV.

• Isover VARIO® MultiTape, banda adeziva pe o singura parte, flexibila, ductila, cu putere mare de lipire. Recomandata pentru realizarea de imbinari etanse intre VARIO® KM Duplex UV si ferestrele de mansarda sau trecerile de tubulaturi.

• Isover VARIO® DoubleTwin, banda dublu adeziva, flexibila, cu putere mare de lipire, recomandata pentru fixarea preliminara a membranei VARIO® KM Duplex UV pe un suport solid.

• Isover VARIO® DoubleFit, adeziv elastic pentru realizarea de lipituri etanse la imbinarile dintre membrane ISOVER Vario® KM Duplex UV si pereti, placa sau planseu.

Si totusi care este raspunsul final la intrebarile tale? Profesionistii Isover iti raspund! Cu sistemul Vario fluxul de aer va urma circuitul doar prin ferestre, iar elementele structurale ale locuintei vor fi ferite de formarea umiditatii sau pierderi de caldura. Iar tu te bucuri mereu de un aer fresh in casa ta!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cati bani mai trebuie investiti intr-o casa la rosu - 22 martie 2010 Cati bani mai trebuie investiti intr-o casa la rosu - 22 martie 2010
Vanzarile de imprimante Epson cu tehnologie inkjet, in crestere si in trimestrul 2/2017 Vanzarile de imprimante Epson cu tehnologie inkjet, in crestere si in trimestrul 2/2017
Noul trend: vile ieftine cu suprafete de apartament Noul trend: vile ieftine cu suprafete de apartament
Caldura de proba, in Bucuresti Caldura de proba, in Bucuresti
CAMEX Brasov 2009 isi deschide portile saptamana viitoare ! CAMEX Brasov 2009 isi deschide portile saptamana viitoare !
Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro

Vezi mai multe articole