Dezumidificatorul de aer

04 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
In aceasta perioada a anului umiditatea din aer constituie o problema atat pentru noi cat si pentru locuintele noastre. Efectele umiditatii nu le simtim sau vedem imediat, ele isi fac simtita prezenta in timp. Umiditatea relativa ideala a aerului se situeaza intre 30% si 60%, aceasta asigurand un microclimat sanatos in casele noastre. Umezeala care depaseste aceste limite duce la aparitia mucegaiului si a igrasiei, putandu-ne afecta sanatatea..
 
Tratat cu superficialitate, locuitul in incaperi umede si cu igrasie poate duce la apartitia afectiunilor si bolilor pulmonare (tuse, bronsite, pneumonii sau chiar astm),
Dezumidificator de aer
dezumidificator aer
afectiunilor hepatice, diverse tipuri de alergii (la nivelul pielii sau a cailor respiratorii), precum si la scaderea imunitatii organismului nostru. Totodata, igrasia da un aspect dizgratios camerei si slabeste structura de rezistenta a peretelui.
 
Pentru a preveni aceste probleme cauzate de umiditatea din aer, cea mai simpla si la indemana solutie o reprezinta dezumidificatorul de aer. Acesta protejeaza impotriva umiditatii, inlaturand-o din camere si birouri, indeparteaza mucegaiul, impiedica deteriorarea mobilierului sau a parchetului si, in functie de tipul de aparat, poate proteja impotriva virusilor si a bacteriilor. Totodata, dezumidificatorul de aer nu necesita instalare prealabila sau lucrari de amenajare, este usor de manipulat, putand fi mutat dintr-o camera in alta.
 
In acest moment pe piata exista o oferta variata de dezumidificatoare de aer. Cele mai ieftine si minimaliste au preturi in jur de 60 lei si nu functioneaza pe baza de curent electric. Sunt recomandate pentru incaperile de pana in 50 m2. Agentul de uscare este pe baza de cristale. Acesta absoarbe umiditatea din aer si o depoziteaza, sub forma de apa, in rezervorul de colectare. Durata de viata a agentului de uscare variaza intre 3 si 6 luni, in functie de umiditatea din camera, iar rezervorul de apa necesita golire periodica.
 
Pretul unui dezumidificator de aer care functioneaza racordat la reteaua electrica porneste de la 170 lei. Un astfel de aparat este silentios, elimina umezeala intr-un timp mult mai scurt, este prevazut cu higrometru si filtru pentru emilinarea mirosurilor si, in functie de model, cu sistem de eliminare a apei in exteriorul imobilului. Mentenanta este facila, necesitand curatarea sau schimbarea filtrelor (sau a agentului de dezumificare). Rezervorul de depozitare a apei necesita spalare de 2-3 ori pe an.
 
Dezumidificatorul de aer transforma locuinta sau biroul intr-un mediu sanatos si placut.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tine apa la distanta cu silicoanele sanitare Ceresit Tine apa la distanta cu silicoanele sanitare Ceresit
Efectele mucegaiului asupra sanatatii Efectele mucegaiului asupra sanatatii
6 locuri si lucruri din casa unde nu te-ai gandit ca poate aparea mucegaiul 6 locuri si lucruri din casa unde nu te-ai gandit ca poate aparea mucegaiul
Cum poti preveni aparitia condensului pe ferestrele de tip termopan Cum poti preveni aparitia condensului pe ferestrele de tip termopan
Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator? Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator?
Umiditatea din casa: Care este nivelul optim? Umiditatea din casa: Care este nivelul optim?

Vezi mai multe articole